Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

POMAŽU

Koji začini vam mogu pomoći da smršate?

Autor: kucnilekar | 06.12.2014 - 19:45:00h | Komentara: 0

Dok se bezuspešno vraćate dijetama koje puno puta nemaju dugoročnu korist i kilogrami se stalno vraćaju, tajna lepote i savršene figure krije se u vašoj kuhinji među začinima. Začini, osim što jelu daju poseban ukus, mogu nam pomoći i kod mršavljenja.

začini

Začini su nam svima lako dostupni samo ih trebamo počet redovno koristiti i oni će postati naš glavni saveznik do idealne figure.

Evo liste samo nekih koji su najdelotvorniji kod mršavljenja:

1. Senf

Senf ima termogenski efekat koji zagreva naše telo čime trošimo više kalorija. Konzumiranjem senfa možete sagoreti oko 50 kalorija po obroku. Osim toga vrlo je ukusan i možemo ga vrlo lako kombinovati uz meso za ručak.

2. Đumbir

Đumbir je višegodišnja biljka poznata po svom kvrgavom korenju. Osim što je izuzetno zdrav, đumbir će ubrzati probavu i razgraditi masti. Eterično ulje đumbira delovaće kao diuretik i pospešiti će izbacivanje mokraće iz organizma.

3. Kim

Kim deluje kao diuretik, odičan je za želudac i poboljšava probavu. Koristi se kao ulje iz semena te se tako dodaje hrani. Ulje smiruje želudac i vrlo lako ga možemo dodati u svakodnevnu ishranu. Odlično se slaže s mesom i kupusom.

4. Limunova kora

Limunova kora lekovita je kao i sam plod i šteta bi je bilo baciti. Sadrži čak i više vitamina i minerala od samog ploda, a posebno se ističu vitamin C . Ona sprečava pretvaranje viška ugljenihidrata u masti. Najjednostavnije korišćenje limunove kore je da je isceckate što sitnije i ubacite u jelo ili u limunadu.

5. Crni biber

Crni biber se može koristiti gotovo u svim jelima tokom čitavog dana. Tako ga možemo ubaciti u jutarnji omlet, dodati u sendvič ili salatu ili njime začiniti meso. Poboljšava probavu, a njegov glavni sastojak alkaloid piperin već nekoliko sati nakon jela sagoreva masnoće za 8 posto.

Sledeći put kada se odlučite posegnuti za dijetom, pogledajte u kuhinju među police začina. Sigurno ćete otkriti jedan od ovih saveznika lepote i vitke linije koji će vam na suptilan način pomoći da izgubite kilograme.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP