Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

PSIHOTEST

Koliki ste optimista?

Autor: | 03.11.2014 - 07:45:00h | Komentara: 0

Savakoga dana ljudi plaćaju velike sume novca samo da bi mogli da iskoče iz aviona u letu i spuste se na zemlju. Spuštanje padobranom nije za svakoga, ali statistike kažu da je to zapravo zabava niskog rizika.

Maštanje o ovoj ekstremnoj aktivnosti  može da otkrije kakva ste osoba

Maštanje o ovoj ekstremnoj aktivnosti može da otkrije kakva ste osoba | Foto: Shutterstock

Maštanje o ovoj ekstremnoj aktivnosti može da otkrije da li ste optimista, pesimista ili nešto između. Dakle, spuštate se padobranom, na pola ste puta do dole i polako plutate pod platnom vašeg raširenog padobrana. Opišite prizor koji vidite dok gledate ka zemlji.


1. Polje puno trave i cveća
2. Krševit, kameniti pejzaž.
3. Divlje zveri koje vas čekaju raširenih čeljusti.
4. Talasi reke.

REŠENJE:
Prizor koji vas dole očekuje pokazuje vaš opšti stav i uverenja o tome šta vas u životu očekuje. Slika koju ste odabrali pokazuje vaš stepen optimizma ili pesimizma u životu.

1. Polje puno trave i cveća
Vi ste večiti optimista. Verovatno osećate miris cveća na visini od dve i po hiljade metara i smatrate da trava raste tako gusto samo da vam obezbedi prijatan pad. Sa takvim stavom život je lep; samo se nemojte toliko zaneti posmatranjem da zaboravite da upravljate padobranom i pripremite se za sletanje.


2. Krševit, kameniti pejzaž
Za vas je Marfi optimista čak i kad ništa ne može da krene kako ne treba, krenuće u svakom slučaju. Pa, barem vam se padobran nije zapetljao. Do sada. Trebalo bi da pogledate svet sa lepše strane. Na kraju krajeva, sada ste barem na vrhu sveta. Jedini pravac u kojem možete da krenete je dole.


3. Divlje zveri koje vas čekaju raširenih čeljusti
Ne smeta vam što je svet tako neprijateljski raspoložen prema vama, jer smatrate da je to ipak zabavno. Svoju sudbinu posmatrate sa rezigniranim smislom za humor i nikada ne propuštate priliku da se našalite, makar i na svoj račun.


4. Talasi reke
Niste ni pesimista ni optimista, več stvari prihvatate onako kako dolaze i rešavate problem u hodu. Shvatate da niko ne zna dovoljno o budućnosti da bi mogao da kaže da će ona biti “dobara” ili “loša”, a osim toga imate dovoljno stvari kojima se treba pozabaviti i u sadašnjosti. I to na konkretan način, kao na primer, da li da se usmerite ka obali reke da se ne biste utopili ili prema najvećoj dubini da biste ublažili udarac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP