Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

PRED NOSOM NAM JE

Korov koji leči rak!

Autor: Naturalnews | 07.12.2013 - 19:50:00h | Komentara: 9

Mnogi misle da je reč o korovu koji kvari travnjak, ali u kineskoj medicini maslačak je jedna od šest najvažnijih biljaka u kućnoj medicini. Dakle, treba se samo sagnuti i ubrati besplatan lek. Pogledajte šta sve leči.

Maslačak

Na maslačak se često gleda kao na nepoželjan korov. Ipak nisu ga uvek prezirali. Ova je biljka u davnim vremenima bila na dobrom glasu, te se takon na nju više gledalo kao na lek. Lišće maslačka čisti krv, pomaže kod probave i sprečava nastanak žučnih kamenaca. Iz krugova alternativne medicine već neko vreme stižu poruke da maslačak leči neke oblike raka.
Maslačak sadrži veoma važne vitamine i minerale, kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, gvožđe, kalcijum, kalijum, folnu kiselinu, magnezijum i mangan. Maslačak je pun vitamina K i A.
Posebno su zanimljivi flavonoidi koje sadrži maslačak, poput zeaksantina i kriptoksantina, koji imaju specifična lekovita svojstva. Zeaksantin štiti mrežnicu oka od sunčevih UV zraka, dok kriptoksantin može odbraniti organizam od razvoja raka usta i pluća.

Maslačak inducira oblik programirane stanične smrti (apoptozu) u stanicama melanoma

Na Zavodu za hemiju i biohemiju Univerziteta Ontario u Vindsoru dokazali su da koren maslačka učinkovito može da spotakn smrt stanica melanoma (apoptozu) bez stvaranja bilo kakve toksičnosti za zdrave stanice.
U inicijalnoj studiji, ekstrakt maslačka uzrokovao je raspadanje stanica raka u prvih 48 sati od tretmana i ni u jednom trenutku nisu bile pogođene zdrave stanice. Istraživači su shvatili da su kontinuirani tretmani s niskom dozom korena maslačka bili učinkoviti u uništavanju većine kancerogenih stanica.
Iako su dalja istraživanja tek u početnoj fazi, na "Naturalnewsu" javljaju za jedan primer iz života. Sedamdesetdvogodišnji Džon Dikarlo uveren je da je čaj od maslačka učinio čudo za njega. Nakon što agresivni tretmani protiv raka nisu pomogli, lekari su ga odlučili poslati kući. Srećom, tada je pokušao s čajem od maslačka. U roku od samo četiri meseca, rak je bio u remisiji.
Poslednji komentari
  • mitrovic Vreme: 07.12.2013 20:49h

    kako ga primeniti???

  • mitrovic Vreme: 07.12.2013 20:50h

    kako ga primeniti?????????????????

  • jovan Vreme: 07.12.2013 21:10h

    dobro je da znamo,biljke zaista imaju cudotvornu moc,nista nas ne kosta,svuda je ima!!!

  • radunovic slavko Vreme: 08.12.2013 01:26h

    Postoji mnogo lekova koji pomazu kod kancera...nazalost to je nedovoljno..bitno je dovesti organizsm u balans inace ce opet biti problema...www.kyani.net ako nekog zanima potrazite jos informacija..i nek vas cuva Bog

  • Damir Vreme: 08.12.2013 04:21h

    Recite kako napraviti taj caj,ili kako ga konzumirati!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP