Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

BLISTAVA KOSA

Kosa kao iz bajke: Najbolji načini kako da prosvetlite svoju kosu!

Autor: 24sata.hr | 05.08.2013 - 11:04:00h | Komentara: 0

Leto je idealno vreme da prirodno prosvetlite svoju kosu, a svetle tonove najlakše će postići kosa sa žutim pigmentom, dok se za tamnije i crvene tonove to ne preporučuje.

Najpoznatiji prirodni tretmani da prosvetlite kosu su: limun, med, cimet, kamilica.
-Pomešajte svež isceđen limunov sok sa toplom vodom. Mešavinu nanesite na kosu i držite 10-15 minuta, a potom pustite da se kosa osuši na suncu, ono je važno jer će pojačati delovanje limuna. Ovaj tretman se radi samo jednom nedeljno, jer limun može da ošteti kosu.
 

dd

 Kosa kao nova posle ovakvog tretmana

I cimetom možete prosvetliti kosu tako što ćete pomešati tri kašičice cimeta sa tri kašičice regeneratorai umasirati u kosu. Nakon toga stavite kapu za tuširanje i pustite da stoji četiri sata na glavi. Cimet može kosu da prosvetli do tri nijanse, a postupak ponavljate dok ne dobijete željenu boju.
- Med je veoma prirodan i najbolji za prosvetljene kose sadrži nisku količinu hidrogen peroksida pa možete da pomešate kašičicu meda sa čašom vode i ostaviti pola sata da stoji, a nakon toga u tu mešavinu dodate kašičicu maslinovog ulja, i nanesete na kosu, ostavite da stoji na kosi sat vremena i isperete mlakom vodom. Med nece previše prosvetliti kosu, a možete kombinovati i sa limunom i cimetom.
- Skuvajte čaj od kamilice i ostavite ga da se ohladi. Nakon toga kosu isperite čajem i nanesite regenerator koji se ne ispira, a u koji ste prethodno dodali nekoliko kašičica čaja. Pustite kosu da se osuši na suncu, zato što to deluje isto kao i kod limuna jer zraci pojačavaju delovanje kamilice, a tako će se kosa lakše prosvetliti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP