Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ZABORAVITE LOŠE KOPIJE I SKUPE ORIGINALE

Kraljica mature za male pare!

Autor: N. Lazović | 01.06.2015 - 08:00:00h | Komentara: 0

Euforija zbog toga što ste uspeli da izgurate srednjoškolsko obrazovanje i da u rukama imate prvu diplomu vrednu pomena najčešće se svečano kruniše proslavom maturske večeri. Neizbežno i zapravo jedino pitanje za tu prigodu je svakako: „Šta obući?“.

Kako vas u opštoj besparici ne bi spopao očaj koji će vam upropasti dugo očekivano veče, modni eksperti predlažu načine da budete na visini zadatka uz sasvim skroman budžet.


- Ne morate trošti ogroman novac da biste izgledali elegantno, i od svakodnevnih odevnih komada možete izvući maksimum. Tačnije, treba razmišljati o tome da sve što kupite, možete nositi i posle maturske večeri – savetuje stilista Ašok Murti.

 
Dva elementa
Prva asocijacija na maturu su svakako balske, u najmanju ruku duge haljine sa čipkom, štrasom i ostalim ukrasima koje ćete obući tada i… nikada.
- Za početak pojam duga haljina treba razložiti na dva dela, gornji top i dugačku suknju. Možete biti podjednako romantični ako haljinu sklopite iz dva elementa, a daleko je jeftinije. Suknja može biti plisirana, punog kruga i slično, a top treba da prati telo. Može da bude u istoj boji (mada ne mora), sa šljokicama ili u bilo kojoj drugoj varijanti koju sami osmislite – sugeriše stilista.

 
Mršave farmerke
U izboru garderobe treba uključiti i faktor “kako se osećam u ovome?”. Džaba nam sva visoka moda ovog sveta ako se u nečemu osećamo neprijatno.
- Skini džins lepo pristaje srednjoškolkama koje ga svakodnevno rado nose, te nema razloga bežati od ove kombinacije. Za proslavu odaberite crne pantalone, vrlo uske od pamuk satena ili satena; nije neophodno da budu sjajne, ali je bitno da budu uske. Gore odaberite beli top i sa zanimljivim nakitom i torbicom ćete izgledati bolje i uvrljivije nego u dugačkoj haljini koju treba da obučete prvi put u životu. Duga haljina možda privlači poglede na početku večeri, ali se na kraju najbolje provedu one devojke koje se osećaju prijatno – naglašava Ašok.

Mala crna
Ni mala matura nije ništa manje bitna za njene aktere, a kratka romantična haljina koja se može nositi i nakon proslave je pun pogodak.
- Malu crnu haljinu od čipke koja je dovoljno slatka sama po sebi možete da kombinujete sa širokim pojasom i mašnom od ripsa u nekoj intenzivnoj boji (crvena, bordo, plava, ljubičasta…), a uz bež haljinu dodajte smaragdnu mašnu. Sve to dopunite nekim interesantnim nakitom, recimo minđušama i teksas jaknom – kaže Murti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP