Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

LEPOTA IZ FRIŽIDERA

Limun leči akne

Autor: Ekipa Alo! | 27.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ljubav prema limunu možete iz kuhinje da preselite u kupatilo jer je to voće odlično za negu celog tela. Izvor je kalcijuma, vitamina C, magnezijuma i gvožđa - minerala i antioksidanata koji poboljšavaju izgled i stanje kose, kože i noktiju. Saznajte kako ga sve možete koristiti…

Limun je odličan u kozmetici  jer ima antibakterijska i  antigljivična svojstva

Limun je odličan u kozmetici jer ima antibakterijska i antigljivična svojstva | Foto: Shutterstock

- Limun ima antibakterijska i antigljivična svojstva te pomaže kod problema s aknama i odstranjuje mitesere. Jednostavno uzmite krišku limuna i njome natrljajte lice. Ili možete uzeti nekoliko kapi meda pomešanih sa sokom od pola limuna i naneti direktno na područja gde imate mitesere. Pričekajte pet do 10 minuta i isperite hladnom vodom.


Nežni poljupci

Limun smiruje ispucale usne. Utrljajte agrum na usne i isperite sledećeg jutra. Limunov sok će ukloniti sve mrtve ćelije kože, tako da ćete ruž naneti na superglatku kožu.

- Limunov sok sadrži limunsku kiselinu i postepeno posvetljuje tamne mrlje na licu, ujednačava ten, a ublažava i ožiljke od akni.

- Limun izbeljuje zube. Pripremite domaći izbeljivač od sode bikarbone i limunovog soka. Pomešajte ta dva sastojka i nanesite na zube, ne duže od jednog minuta (kiselina deluje i na zubnu gleđ) i nežno četkajte četkicom za zube.

- Vrlo jednostavno rešenje za masnu kožu - pamučni jastučić natopite limunom, pređite uveče preko lica, a ujutro isperite. Koža više neće pokazivati znakove mašćenja.

- Limun će vašu boju kose učiniti lepšom. Pomešajte sok od limuna i regenerator za kosu, pročešljajte kroz pramenove, sedite na sunce i za nekoliko sati isperite. Ponovite ovaj tretman barem jednom nedeljno i ubrzo ćete primetiti da je vaša kosa mekša i sjajnija.

- Limun jača nokte. Za tu svrhu koristite maslinovo ulje i limunov sok, nežno utrljajte i ne samo da ćete rešiti problem sa slabim i lomljivim noktima, već ćete izbeleti požutele nokte.

Protiv peruti


Limun umiruje suvo vlasište i pomaže kod peruti. Umasirajte preparat od kokosovog i maslinovog ulja, meda i limunovog soka u vlasište i jednostavno rešite problem.


 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP