Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

HALJINA ZA SVAKU FIGURU

Mala, crna, ističe adute

Autor: E. A. | 17.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Odevena u malu crnu haljinu žena jednostavno ne može da pogreši u izboru, rekao je Karl Lagerfeld. Uz male varijacije u kroju istaknite ono što je najlepše na vama i prikrijte eventualne nedostatke.

Lepu pozadinu  naglasite  haljinom  koja će se  obmotati  oko tela

Lepu pozadinu naglasite haljinom koja će se obmotati oko tela | Foto: Shutterstock

Prva haljina bila je bez rukava i dužine malo iznad kolena, a Koko Šanel ju je kreirala „da se na njoj ne vide mrlje”, dakle s naglaskom na praktičnost. Mada je najpre bila namenjena koktel-zabavama i poslepodnevnim izlascima, uz zanimljiv sako može poslužiti i kao haljina za posao. Čak i da se samo zagrnete šarenom ešarpom, privući ćete pažnju, a svaki put kad promenite šal, izgledaćete drugačije. Haljina može biti i od jeftinih materijala (Koko Šanel je preferirala žersej), bez ikakvih modnih dodataka.


Za dugonoge
Ako su vaš najjači adut noge, mala crna haljina je kao stvorena za to da ih istaknete. Birajte dužinu do polovinne butina ili za dame u zrelijem dobu dužinu do kolena s prorezom s prednje strane ili na boku.
Korisni su i volančići, vez ili slični ukrasi na donjem delu jer privlače poglede prema nogama. Dodatno, noge možete istaći dugim rukavima i visoko zatvorenim dekolteom jer će noge tako doći u prvi plan.

Grudi i struk
Dobre grudi najbolje je uokviriti V-izrezom, ali nastojte da prorez ne bude predubok. Pogotovo ako imate grudi veće od korpe D.
Ako ste srećnica koja ima tanak struk, istaknite ga krojem haljine iz 1950. godina, sa suknjom koja se pomalo širi u zvono. Izbegavajte previše detalja u gornjem ili donjem delu. Dobar izbor je haljina koja ima pojas sa zanimljivom kopčom ili načinom vezivanja.

Pozadina
Ako imate dobru zadnjicu, preselite „naglasak” na tu stranu. Najbolje ćete to učiniti haljinom koja će se obmotati oko tela. Odaberite kvalitetnu tkaninu, kao što je rastegljiva vuna ili teška svila koje će padati preko oblina. Pazite da vas negde ne „vuče” ili da se ne gužva, a ako je tako, isprobajte drugu veličinu.

Pogled s ramena

Poseban hit je haljina koja ističe zadnjicu i lepa leđa. Izaberite haljinu s različitim prorezima na leđima, onu koja kao da je prebačena preko ramena, pa zavodnički visi do zadnjice ili haljinu koja je sečena na ramenima i drži se samo na jednoj traci po sredini leđa.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP