Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

TRIKOVI ZA ULEPŠAVANJE

Male tajne velikih šminkera

Autor: Nataša Lazović | 10.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Puder se nanosi ispod brade, rumenilo ide ispod obrva, dok maskara na donjim trepavicama dodaje godine, otkriva poznati vizažista Karim Satar, koji je šminkao zvezde poput Mišel Rodrigez i Eni Lenoks. Evo još nekoliko njegovih omiljenih trikova u šminkanju...

„Birajte dve nijanse pudera, rumenilo ide ispod obrva“,  savetuje poznati vizažista

„Birajte dve nijanse pudera, rumenilo ide ispod obrva“, savetuje poznati vizažista

Iako priznaje da je najvažnije dobro se osećati u sopstvenom telu, ovaj zaljubljenik u četkice za šminkanje ističe da je važno prilagoditi šminku načinu na koji vidimo sebe.


Trikovi za mlađi izgled

Ako imate spuštene kapke, na donjem izvucite liniju prema slepoočnicama. Učinak liftinga je trenutan. Ne stavljajte maskaru na donje trepavice jer to licu dodaje pet godina. A rumenilo stavite i ispod obrva za svež izgled, savetuje Karim.

Ako volite svoje usne, koristite ruž. Ako smatrate da su vaš adut oči, istaknite ih senkama. Besprekoran make-up počinje izborom podloge, a Karim savetuje da je uvek treba isprobati na prelazu lica i vrata i birati nijansu sličniju boji vrata jer ćete tako puder moći da nanesete samo na lice. Puder se može naneti četkicom, prstima ili sunđerčićem.

- U slučaju da je nanosite prstima, namažite ruke pre šminkanja da se pigmenti ne bi lepili za jagodice, a ako preferirate sunđerčić, znajte da on upija mnogo proizvoda. Četkica je optimalna, a puder stavljajte pomalo i završite nanošenje potezima prema dole - objašnjava vizažista i dodaje kako je dobro naneti malo pudera ispod brade jer tamo sunce nikad ne dopire.

Uvek kupujte dve podloge, svetliju za zimu i tamniju za leto, koje možete mešati do optimalne nijanse. Podočnjake prikrijte korektorom koji je nijansu svetliji od podloge fokusirajući se na unutrašnji ugao oka. Sledeći korak je nanošenje rumenila na jagodice, i na kraju šimer.

- Vizažisti rumenilo ostavljaju za kraj, ali ono u ovom trenutku daje licu balans i olakšava dalje šminkanje jer je teže preterati – napominje vizažista.

Pošto obožava debele obrve, preporučuje da ih iscrtate olovkom ili senkom. Najprije ih očešljajte prema dole pa ocrtajte gornji deo luka tako da se penje, a spušta tek na zadnjoj trećini. Zatim ih očešljajte i popunite senkom ili olovkom.
- Kod senki volim pravilo kontrasta: zelene oči vole ljubičastu, bakarnu i boju mahagonija, plave sve nijanse s crvenim podtonom, a smeđookim sve pristaje – dodaje Karim i ističe kako se maskara nanosi cik-cak pokretima, i to samo na gornje trepavice.

Uglove usana ispunite olovkom, a na srednjem delu pomešajte olovku i sjaj. Tako ćete vizuelno povećati usne, a oči pustiti u prvi plan.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP