Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KAKO IZGRADITI SOPSTVENI STIL

Manje je uvek više!

Autor: Nataša Lazović | 14.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Nosite ono u čemu se osećate dobro i nemojte nikad dopustiti da odeća nosi vas, poručuje Dona Karan, dizajnerka koja je svojom udobnom, a istovremeno šik linijom promenila žensku modu. Budite jedinstveni i njegujte vlastiti stil, to izgleda bolje od bilo kojeg trenda. Držite se pravila “manje je više” i gradite stil na jednom osnovnom komadu.

Ignorišite  trendove  i birajte  bezvremenske klasične  komade

Ignorišite trendove i birajte bezvremenske klasične komade | Foto: Shutterstock

Dajan von Firstenberg: Moda traži otvoren um
U životu, pa i u modi treba imati otvoren um, tvrdi Dajan Firstenberg, dizajnerka koja je osmislila haljinu na preklop i ženama olakšala prelaz iz dnevnog u večernji stajling. Najbolje je nositi odeću u kojoj se osećate prijatno, to će se odraziti i na samopouzdanje.


Karolina Herera: Odeća u skladu sa prilikama
Stajling uvek treba prilagoditi dobu, figuri i prilici, tvrdi Karolina Herera, venecuelanska dizajnerka koja je običnu belu košulju pretvorila u stajliš komad. Žene mogu da nađu savršeni stil ignorišući trendove i birajući bezvremenske klasične komade.

Donatela Versaće: Verujte instinktu
Birajte odjeću koja odražava vaš životni stil, vašu strast i vaše snove, savjetuje ona Donatella Versace, dizajnerica poznata po odvažnim kreacijama koje naglašavaju svo savršenstvo ženskog tela. Najvažnije je slušati instinkt, on je najčešće u pravu. Nikad nemojte nosite nešto samo zato što je u trendu već nosite komade u kojima se osjećate udobno i dobro. Ali to ne znači da ne smijete eksperimentirati, nemojte se bojati isprobavati nove stvari.

Darko Kostić: Nega pre svega
Postoji hiljadu definicija, ali žena od stila mora biti prirodna, negovana, zdrava, a samim tim i lepa, ističe jedan od naših najboljih dizajnera Darko Kostić. Kad imate takve temelje, u bilo kojoj garderobi bićete primećene i seksi. I najjednostavnija haljina na vama će stajati vrhunski, otkriva dizajner tajnu svih onih dama za koje obično kažemo: „Na njoj to tako dobro stoji“.

Ašok Murti: Zlatna sredina
Definicija dobrog stila je zaokružena ličnost, kućno vaspitanje i svest da je to što nosimo naša lična karta i način da kominiciramo sa drugima, tvrdi naš najeminentniji stilista Ašok Murti. Još ako se pri tome nađe zlatna sredina, onda je to pun pogodak. Recimo, kada je u poslovnom okruženju gde vlada određeni “dres kod” naša odeća dovoljno personalizovana i prepoznatljiva, a da pri tom nisu prekršena pravila, tada je to prava mera stvari.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • jana Vreme: 14.05.2014 11:05h

    Ovi lepi i korisni saveti su me podstakli da se prisetim zaboravljenih "mantil haljina"koje su tako zenstvene i odgovaraju svakoj dobi i figuri.Poput haljina na preklapanje a sa dodatnim reverima i manzentnama na kratkim rukavima i nitnama u boji su idealne za prolece-leto.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP