Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KAKO ISPRATITI TREND

Metalik leto

Autor: NATAŠA LAZOVIĆ | 09.06.2014 - 08:02:00h | Komentara: 0

Metalik trend blesne oko svake Nove godine, a onda sjajni komadi odeće tavore na dnu ormana do sledeće fešte. Ovog leta možete slobodno da ih izvadite na svetlo dana jer su vrlo u trendu, barem sudeći prema modnim pistama…

Oprez: Metalik odeća lako može izgledati jeftino

Oprez: Metalik odeća lako može izgledati jeftino | Foto: Shutterstock

Oprez pri rukovanju
Na početku valja imati na umu da metalik odeća lako može izgledati jeftino ako se ne pridržavate nekih pravila kombinovanja.


- U ovoj sezoni trend se pretežno odnosi na boje srebra i zlata i u nešto manjoj meri boje bakra. S obzirom na to da su pomenute boje same po sebi upadljive, što podrazumeva visoki sjaj, treba biti oprezan da se ne bi prešlo na drugu stranu ukusa, ali ako se boje i materijali lepo uklope, mogu se napraviti savršene modne kombinacije za sve prilike - kaže za „Alo!“ Aleksandra Pecić, modna kreatorka.

Minimalizam
Kako su nam tropski dani sve bliži, definitivna preporuka su prirodni materijali kao što su svila, lan i pamuk.

- Ovi materijali u pastelnim bojama savršeno se uklapaju uz obuću i tašne boje srebra i zlata. Ukoliko se radi o odevnom komadu koji je većom delom sačinjen od boje zlata ili srebra, treba voditi računa da forma odevnog komada bude svedena na minimum. Recimo, kožna jakna, duboka kožna uska suknja do kolena ili kožne helanke koje podsećaju na pantalone u kombinaciji sa lepršavim odevnim predmetima od muslin svile i svilenog žoržeta - savetuje Aleksandra.
I ove sezone, neizbežan bajkerski stil, ili kako ga većina modnih poznavalaca naziva električni, u kombinaciji sa nešto tamnijim bojama dobar je izbor za metalik trend.

U boji zlata

U boji zlata | Foto: Shutterstock

 
Šljokice i štras
- Za večernje kombinacije ili svečane prilike, večite šljokice, perle, krljušt i štras takođe u boji srebra i zlata su dobar izbor, ali i u ovim situacijama treba biti vrlo oprezan! Treba voditi računa da forme odevnih komada budu skroz svedene ili da se pojavljuju kao detalj na ovim komadima - kaže kreatorka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP