Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KAKO DA BUDETE SVEŽE „TAMO DOLE”

Miris žene

Autor: Ekipa Alo! | 24.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Neprijatan miris vagine nije tema o kojoj se mnogo govori, mada može biti ozbiljan zdravstveni problem koji upućuje na infekciju. Loše možete mirisati i zbog hrane koju jedete, a ako niste zadovoljni mirisom „tamo dole” verovatno vam ni seksualni život nije bajan. Mi vam otkrivamo kako da uvek mirišete lepo i sveže.

Koristite poseban gel, nosite pamučno  rublje, ispirajte se čajevima i jedite više voća

Koristite poseban gel, nosite pamučno rublje, ispirajte se čajevima i jedite više voća | Foto: Shutterstock

Poseta ginekologu
Ružan miris vagine možda imate zbog infekcije koje niste ni svesni, a ako to jeste uzrok lošeg mirisa, ginekolog će najbolje znati da otkrije uzrok i prepiše lek. Čak i ako ste zadovoljni svojim intimnim mirisom, nemojte propustiti da jednom godišnje posetite ginekologa.


Svakodnevna higijena
Pritom ne mislimo samo na svakodnevno tuširanje što smatramo već usvojenom higijenskom navikom. Mislimo na pravilno održavanje intimnih delova tela. Naime, vagina je jedan od najosetljivijih delova tela, stoga je nikako ne treba prati običnim gelom za tuširanje. Kupite posebni gel za intimno pranje koji je PH neutralan.

Donje rublje
Svakako bi trebalo da nosite rublje isključivo od pamuka. Naime, to je tkanina koja najmanje iritira kožu. Svoje svileno, satensko i ostalo seksi donje rublje nosite samo u posebnim prilikama. Međutim, nemojte odmah pretpostavljati da i pamuk ne može da bude seksi. Možete naći zanimljive komade donjeg rublja od pamuka koji će raspaliti maštu jednako, kao i najfinija svila.

Biljni čajevi
Kad želite da vam vagina zaista miriše sveže, posegnite za starim receptom ispiranja biljnim čajem. Naime, dva puta nedeljno čajem od kamilice isperite vaginu i miris će garantovano biti mnogo bolji.

Hrana koju jedete
Hrana koju unosite u organizam uticaće na miris vagine. Za sveži miris preporučujemo ananas, ali i ostalo voće imaće pozitivan učinak. Pijte puno vode, klonite se alkohola, ribe, špargli, začinjene hrane, rakova. Zbog ove hrane ćete, naime, mirisati malo drugačije, intenzivnije i čudnije. Osim toga i lekovi koje uzimate takođe utiču na miris intimne zone. Kombinacija mleka i badema ili mleka i meda takođe može dati slatkast miris i ukus.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP