Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

MOŽE I TO

Mršaviji za 15 minuta: Trener otkriva trikove fitnes industrije! (FOTO)

Autor: zena.blic | 02.09.2013 - 22:50:00h | Komentara: 0

Melani Ventura, lični trener iz Australije, postavila je na svom blogu “MelaniVFitnes” fotografije koje pokazuju drastične promene u izgledu. Njima pokazuje čime se sve služe kompanije fitnes opreme i razni prehrambreni proizvođaču u svojim reklamnim kampanjama.

Često se u reklamnim spotovima u demonstriranju efekata fitnes sparava ili dijetetskih namirnica koriste fotografije pre i posle njihove upotrebe, Rezultati nas uvek zapanje, posebno brzina kojima se do njih dolazi. Melani Ventura do njih dolazi za 15 minuta. Evo kako.

Melani Ventura: pre i posle za 15 minuta

Melani Ventura: pre i posle za 15 minuta

 
Pre prvog snimka, pojela je obiman doručak, obukla crveni kupaći kostim i noge držala sastavljenim.
Zatim je promenila kupaći, odabrala onaj u crnoj boji i na kožu nanela sredstvo za samopotamljivanje.
Stavila je umetke za kosu, uvukla stomak, napravila iskorak, raširila jedno rame, ruku stavila na bok i nabacila “bezobrazan” osmeh.

Pribor za transformaciju

Pribor za transformaciju

 Za drugu fotografiju koristila je razne filtere.


- Nemojte da vas zavara ono što vidite u časopisima ili na instangramu. Nikada ne vidite kako se fotogarfije obrađuju. Fotošop može da učini da svako izgleda kao Bijonse - rekla je Melani.


KOLIKO VAM JE ZAISTA POTREBNO ZA DOBAR IZGLED

Svojim fotografijama Melani Ventura želela je da ljudima ukaže koliko su nerealne poruke raznih marketinških kampanja. Ali ne samo njima, već i ličnim primerom gubitka kilograma. Postavila je i drugi niz fotografija koji je daleko relaniji. Oslikava vreme koje je potrebno za mršavljenje, a razmak između prve i druge fotografije je dve godine.

Melani Ventura: 2010. i 2012.

Melani Ventura: 2010. i 2012.

 
Prva fotografija je nastala 2010. kada je Ventura oišla na porodični odmor nakon obilaska Amerike na kojem se ugojila 17 kilograma.

- U Vegasu sam bila dva puta, probala sam svu hranu, pila skoro svake noći, izlazila uveče, jela dezerte, bilo je to neverovatno vreme - ispričala je ona.

Međutim, uživanje ju je koštalo dobrog izgleda. Ali nije donelo zabrinutost. Iako su joj prijatelji govorili da je previše “bezbrižna” prema svom novom izgledu, ona je bila uverena da će smršati.

A za to je trebalo vremena. Druga fotografija nastala je posle dve godine. U međuvremenu ona je sebe pronašla u fitnesu, prvo je postala fitnes instruktor, a zatim i lični trener.

Posle nagomilavanja kilograma, za šest meseci je uspela da koriguje svoju ishranu i da izabaci alkohol iz upotrebe. Redovno treniranje je bilo važan deo procesa mršavljanja. Gubitak kilograma nije uvek bio lak, bilo je trenutaka kada je Melani osećala veliko nezadovoljstvo i neraspoloženje. Ali nije odustajala. Do 2012. ona je imala 15 kilograma manje.

Melani Ventura svim onima koji žele da oslabe poručila je da ne žure, da transformacija zahteva vreme i da je za nju neophodna zdrava ishrana i treniranje. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP