Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

OTKRIJTE KOJI SU:

Najbolji prirodni lekovi za glavobolju!

Autor: Blic Žena | 03.05.2014 - 10:55:00h | Komentara: 0

Umesto da pijete tablete protiv glavobolje, probajte neki prirodni lek koji se bori protiv nje. Otkrivamo vam veoma efikasne prirodne lekove protiv najčešćih vrsta glavobolje.

Kako to misliš?!

Foto: freedigitalphotos.net

TENZONA GLAVOBOLJA
Ovo je najčešći tip glavobolje. Prilikom nje, osećamo se kao da nam stega pritiska glavu. Ona je izazvana kontrakcijom mišića koji pokrivaju lobanju i bol se kreće od jednog do drugog uha, preko prednje strane glave. Najčešće se javlja zbog stresa i nedostatka sna.
Rešenja
1) Ulje od nane

Utrljajte nanino ulje uz ivicu kose na čelu. Ono će da stvori osećaj hlađenja i opustiće mišiće u glavi i vratu. Potražite ovo ulje u apotekama.
2) Čaj od đumbira

Kupite sveži đumbir i izgnječite 2-3 centimetra korena, a zatim to ubacite u ključalu vodu. Ovaj čaj ublažava zapaljenja istom brzinom kao i aspirin.
„KLASTER“ GLAVOBOLJA
Kod ove glavobolje bol se opisuje kao ubod u glavu, zbog toga što je bol koncentrisan na jednu tačku. Bol je obično praćen curenjem nosa i groznicom, pa se često naziva i histaminska glavobolja. Ove glavobolje su najčešće u zimu zbog čestih promena temperature.
Rešenje: Kapsacin krema
Aktivni sastojak ove kreme je crvena paprika. Nanesite malu količinu kreme u nozdrvu koja je na onoj strani glave na kojoj je i bol. Krema radi tako što blokira nervne signale za bol. Ovaj efektivni lek možete nabaviti u apotekama.
MIGRENA

Kod migrene, bol u glavi se javlja najčešće na jednoj strani. Migrena je nasledna i tri puta je češća kod žena nego kod muškaraca. Eksperti veruju da migrenu izazivaju nervni signali koje mozak pogrešno shvata kao signale za bol.

Rešenja

1) Hrizantema

U kliničim ispitivanjima, pokazalo se da suplement hrizanteme efektivno leči glavobolje. Smanjuje zapaljenja koja vrše pritisak na nerve i pomaže u sprečavanju migrena.
2) Akupresurna masaža
Ova drevna kineska metoda lečenja podrazumeva stvaranje pritiska u određenim tačkama tela kako bi se ublažio bol. Masirajte lagano jednom rukom predeo između palca i kažiprsta druge ruke tri do pet minuta, a onda to uradite i na drugoj strani.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP