Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SAM SVOJ MAJSTOR

Napravite vruće pantalone

Autor: Ekipa Alo! | 12.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Da vas neko pita koji je obavezan komad odeće bez kojeg ne možete zamisliti leto, vaš bi odgovor verovatno bio –vruće pantalonice!

Budite  kreativni i  pametno iskoristite ofucane stare farmerke koje ste ionako mislili da bacite

Budite kreativni i pametno iskoristite ofucane stare farmerke koje ste ionako mislili da bacite | Foto: Shutterstock

One su, naime, i dalje najpopularnije u toplim letnim mesecima. Žene ih obožavaju jer olakšavaju kombinovanje, praktične su, uvek u trendu i zauzimaju malo mesta u koferu. Ipak, umesto da nepotrebno trošite novac i satima isprobavate razne modele po prodavnicama, možda je vreme da probudite kreativnost i sami napravite šorts od ofucanih starih farmerki koje ste ionako mislili da bacite. Pa da krenemo!


l Obucite farmerke, stanite ispred ogledala i flomasterom ili kredom označite dužinu nogavice koju želite. Skinite ih i stavite na sto tako da struk prirodno pada (prednja strana struka mora biti niža od zadnje, ravnom linijom označite dužinu i odrežite nogavice.

l Zavrnite nogavice, presavijte rub, peglom ga dobro fiksirajte, pa još jednom presavijte i ponovo ispeglajte. Za efekat pocepanih farmerki na mestima gde želite da napravite rupicu, prorežite dve vodoravne linije, a između njih izvucite plave (uspravne) niti. Iglom i koncem s nekoliko šavova na rubovima nogavica fiksirajte presavijeni deo.

l Efekat starih farmerki, kao i „lepo ofucani” rubovi najviše će doći će do izražaja nakon prvog pranja. Za ubrzani postupak, hrapavim kamenom za grubu kožu (pete) očetkajte rubove džepova, rupica i nogavica.

l Ako želite dodatno da se pokažete, pustite mašti na volju. Možete ih ukrasiti nitnama, iscrtati posebnim markerima za tkaninu, osvežiti šljokicama, prišiti ukrase od tkanine, a ove su sezone posebno atraktivni indijanski motivi…

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP