Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ELIKSIR KOJI NIŠTA NE KOŠTA

Natopite se životom

Autor: Ekipa Alo! | 07.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Sedamdeset odsto svega što postoji (uključujući i ljudska bića) čini voda i vitalnost kreće upravo od nje. Voda samanjuje stres, pomaže u mršavljenju, podmazuje zglobove i daje energiju. Evo zašto je neophodno da je pijete umesto kafe, piva, sokova i ostalih napitaka…

Voda samanjuje stres,  pomaže pri mršavljenju,  podmazuje zglobove  i daje energiju

Voda samanjuje stres, pomaže pri mršavljenju, podmazuje zglobove i daje energiju | Foto: Shutterstock

Više energije
Ako se osećate iscrpljeno i bezvoljno, uzmite svoju dozu energije u čaši vode. Glavobolja i osećaj umora javljaju se kao prvi znaci dehidracije. Jedna od dobrih provera je posmatranje boje urina. Trebalo bi da urin bude svetložut, a čim je tamniji, to je dehidracija veća.


Vitak stas
Voda je ključan pokretač metabolizma i najbolji saveznik prilikom mršavljenja. Pijte vodu pre i posle obroka i osećaj sitosti će biti veći, a ako zamenite sokove i ostala pića vodom, na dan ćete uneti i do 25 odsto kalorija manje.

Zahvalni bubrezi
Učestalost bubrežnog kamenca u svetu je u stalnom porastu i on se javlja kod sve mlađih ljudi. Stručnjaci tvrde da je to posledica nedovoljnog unošenja vode, a previše pijenja sokova, kafe i drugih napitaka. Voda razređuje so i minerale u urinu.

Lepa koža
Sitne bore i dublje brazde na koži postaju izraženije ako smo dehidrirani, a voda se smatra omiljenom unutrašnjom „kremom“. Dovoljne količine vode pomažu vezivnom tkivu ćelija, a osim toga ispiraju toksine i ostale nečistoće u koži.

Više mišića
Voda nakon treninga dokazano smanjuje pojavu grčeva u mišićima, „podmazuje“ sve zglobove u telu i pomaže pri izgradnji mišića.

Manje stresa
Od 70 do 80 odsto moždanog tkiva čini voda, a u stanju dehidracije i mozak i telo su pod stresom. Da biste to sprečili, uz sebe uvek nosite flašicu.

Bolja probava
Uz vlakna, voda je druga najvažnija stvar koja pomaže u uspostavljanju redovne probave. Voda pomaže da se otpadne materije izbace iz organizma.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP