Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KAKO BITI TRENDI U POSLOVNOM SVETU

Navucite osmeh i dobru haljinu!

Autor: Nataša Lazović | 31.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Savremena poslovna žena treba, pre svega, da bude odmerena i negovana, tvrdi Andrea Radonjić, koja je dugo radila u modnoj industriji, a sada predaje na privatnom fakultetu „Моd `art“ u Beogradu... Pitali smo je kako pomiriti klasiku i romantiku i šta je zapravo poslovni stil...

Osmeh je najkraći  put do drugog  ljudskog bića

Osmeh je najkraći put do drugog ljudskog bića | Foto: Shutterstock

Sportska klasika
- Žena uvek mora da vodi računa šta pristaje njenom stastu kako bi izbegla grešku i preterivanje. Danas i uvek je aktuelan sportsko-klasični stil, koji i ja volim, ali koji u isto vreme nekoj drugoj ženi može da ne pristaje. Dakle, ona se opredeljuje za „čistu klasiku“ ili neki romantičniji element u odevanju - kaže za „Alo!“ ova uspešna menadžerka u velikoj kompaniji, profesor i trendeseterka.


Za sva vremena
Prema njenim rečima, zaposlene žene najviše greše tako što mešaju poslovno i privatno na radnom mestu…
- Idealna kombinacija za posao, koktel parti i večernji izlazak je haljina. Ne mora biti crna, ali mora biti haljina. To je najpraktičniji odevni komad, koji uz dobru tašnu i cipele uvek izgleda lepo - kaže menadžerka.
Na pitanje šta obući za razgovor za posao i da li to može da promeni tok razgovora, odgovara:

- Prvi utisak je često najvažniji, što znači da morate izgledate lepo i uredno. Ne možete doći u farmerkama i patikama, jer to ostavlja utisak da ste neozbiljni i neodgovorni. Po mom mišljenju, idealna kombinacija bi bila - pantalone, baletanke ili cipele sa srednjom potpeticom, neka košuljica ili varjanta majice za sakoom ili džemperom.

Prepreka za dobar nastup je strah


Andrea predaje marketing i javni nastup, a svoje studente uči kako da se javno predstave i uspešno prezentuju svoje ideje i znanje.
- Najčešća prepreka za dobar javni nastup jeste strah. Pokušavam da im objasnim da je svaki novi nastup i nova prilika da se suoče sa strahom i pobede ga. Važno je da budu odlično pripremljeni, da dobro poznaju temu, da budu sigurni u sebe i znaju više od onoga što će prezentovati. Bitno je da prezenter bude dobro organizovan i fokusiran na poruku, a ne na sebe. Takođe, vrlo je važna pozitivna energija, entuzijazam... Najbrži put u zbližavanju ljudi je osmeh - navodi naša sagovornica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP