Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

POZOVITE U POMOĆ

Ne gubite kosu!

Autor: | 16.02.2014 - 07:16:00h | Komentara: 0

Pre nego što počnete da tražite lek protiv opadanja kose, najvažnije je da odredite uzrok. To može biti ili bolest, što je situacija u kojoj ipak najpametnije konsultovati lekara, ili nasledna osobina.

Kosa

Kosa | Foto: Shutterstock

Ukoliko je u pitanju ovo drugo, a vi ste rešili da se uhvatite u koštac s problemom, važno je za početak kako perete kosu. Šampon koji ste odabrali mora biti blag ili neutralan i korišćen dovoljno često da se kosa nikada jako ne zamasti. Takođe nikada nemojte prati kosu preterano vrućom vodom, jer to ubrzava proces koji želite da usporite.


Na tržištu ima mnogo dobrih preparata koji vam mogu pomoći, a nešto možete da uradite i sami. Odličan prirodni lek protiv opadanja kose priprema se tako što jedno žumance izmutite dok ne postane penasto. Dodate kašičicu ruma i jednu kašičicu ricinusovog ulja. Kada se sve to sjedini, stavite na kosu i masirajte teme. Kada kosu dobro izmasirate, glavu prekrijte preškirom. Smesu ostavite da stoji na glavi bar tri sata, a najbolje bi bilo da ostavite tako i preko noći.

Drugi preparat za zdravu kosu je na bazi korena koprive. Operite 100 grama korena koprive i stavite ga u litar rakije komovice ili u litar jakog alkohola od 70 odsto i ostavite da tako stoji osam dana. Nakon toga sadržaj sipajte u čistu flašu i dodajte nekoliko kapi ricinusovog ulja i nešto malo kolonjske vode zbog mirisa. Ovim svakodnevno masirajte koren kose.

Na kraju, još jedan prirodan lek za zdraviju kosu. Uzmite 100 grama koprive, kuvajte 20 minuta u pola litra vode. Poklopite posudu i ostavite da odstoji oko osam sati. Nakon toga procedite tečnost i u nju dodajte 200 grama vinskog sirćeta. Ovim lekom trljajte glavu svako veče.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP