Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

MASKA, PILING I BALZAM OD ČOKOLADE

Nega po meri sladokusaca

Autor: Ekipa Alo! | 18.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Osim što čuva zdravlje srca i mozga, čokolada je pravi melem za kožu. Ova omiljena poslastica, tačnije njen glavni sastojak kakao, čisti kožu, pospešuje njenu obnovu i sprečava gubitak vlage, pa je možete iskoristiti za piling, masku ili balzam. Idealna je za negu ispucale, osetljive i suve kože, a osim bora uklanja fleke i akne i podstiče stvaranje kolagena. Napravite i vi sami nekoliko preparata…

Čokolada uklanja mrtve ćelije, sprečava gubitak vlage i briše bore

Čokolada uklanja mrtve ćelije, sprečava gubitak vlage i briše bore | Foto: Shutterstock

Piling za telo
Sastojci: 1/4 šolje šećera, 1/4 šolje bademovog ulja, 2 kašičice kakaa u prahu ili narendane čokolade.
Priprema: Pomešajte sve sastojke i spremite u posudicu s poklopcem. Nakon tuširanja, mešavinu umasirajte kružnim pokretima i isperite nakon 10 minuta. Šećer će ukloniti mrtve ćelije kože, bademovo ulje će je nahraniti, a kakao će sprečiti isušivanje.


Maska za lice
Sastojci: 2 kašičice mlevene kafe, 2 kašičice kakaa u prahu ili narendane čokolade, 3 kapi eteričnog ulja od lavande, 4 kašičice mleka.
Priprema: Izmešajte sve sastojke u pastu i nanesite na lice i vrat, ali izbegavajte područje oko očiju. Ostavite masku da deluje 20 minuta, pa potom isperite mlakom vodom. Kofein iz kafe uklanja odumrle ćelije i ima efekat zatezanja, lavanda deluje umirujuće, a mleko i kakao hidratizuju i vraćaju prirodnu pH ravnotežu.

Balzam za usne
Sastojci: 1/2 kašičice kakao maslaca, 1/2 kašičice kokosovog ulja, 1/2 narendane tamne čokolade, 1-2 kapi eteričnog ulja od pomorandže.
Priprema: Pomešajte sastojke i zagrejte 30 sekundi u mikrotalasnoj rerni na srednje jakoj temperaturi sve dok se maslac ne otopi. Mešavinu ulijte u posudicu i ostavite da se ohladi. Čokolada je idealna za ispucale usne jer uklanja mrtve ćelije kože, a istovremeno hidrira i podstiče obnovu ćelija.

Maslac za masažu
Sastojci: 1 kašičica pčelinjeg voska, 1/4 šolje kakao maslaca, 1 kašičica narendane tamne čokolade, 12 kašičica bademovog ulja, 1 kašičica susamovog ulja, 4 kapi eteričnog ulja od nane.

Priprema: Stavite sve sastojke u posudu i zagrejte 30 sekundi u mikrotalasnoj rerni na srednje jakoj temperaturi sve dok se maslac, pčelinji vosak i čokolada ne otope. Mešavinu stavite u posudu i kružnim pokretima umasirajte u kožu. Nana će podstaknuti cirkulaciju, a samim tim i obnovu kože, dok će joj susamovo i bademovo ulje vratiti potrebnu vlagu. Čokolada će pomoći u hidratizaciji i zatezanju kože.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP