Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ČINE ČUDA ZA LIBIDO

Nikada ne biste pogodili da ove tri reči imaju takav učinak na žene!

Autor: Ekipa Alo! | 02.10.2013 - 12:00:00h | Komentara: 0

Ponekad je najbolji način komunikacije samo slušati. Postoje, naime, tri jednostavne reči koje deluju poput čarolije na ženski libido. To je svakako vredan savet koji je podelila stručnjak za veze Kristin Baumgartner.

ljubav

Te tri čarobne reči glase - ispričaj mi još! To zasigurno niste očekivali i nije nešto što će ljudi često reći jedni drugima. Međutim, žene to itekako vole čuti, a evo i zašto.
Muškarci (generalizirajući) razgovaraju kako bi preneli informacije i raspravljaju o određenom problemu i potrazi za rešenjem.
Žene (generalizirajući) razgovaraju kako bi prenele informacije, istražile i otkrile šta tačno žele reći (odnosno razmišljaju naglas), stvorile prisnost s drugim ljudima, saznale šta drugi misle o njima i procesuirale svoje emocije kako bi se osećale bolje.
Zamislite ženu pod stresom koju su potpuno preplavile emocije. Način na koji će se većina žena rešiti stresa je da govore o tome što ih muči. Ako to priča drugoj ženi, imaće puno vremena da istraži svoje osećaje jer je druga žena instinktivno razume.
Ukoliko žena o svom problemu razgovara s muškarcem, to je već potpuno druga priča. Većina muškaraca je usmerena ka delovanju. U želji da joj pomogne najverojatnije će ženi ponuditi rešenje. Ironično, ali to često ima suprotan učinak.  Moglo bi je još više razljutiti!
Na primer, žena dođe kući i požali se partneru na gužvu u saobraćaju. Njegova prva reakcija će biti da je pita zašto nije išla drugim putem ili zar nije proverila stanje u saobraćaju. Umesto ponuđenog rešenja bilo bi bolje reći: "Žao mi je" ili "A, joj" jer na taj način će žena osetiti partnerovo razumevanje. Počeće se osećati bolje i odmah će se automatski bolje odnositi i prema partneru. Cilj je da partnerka izbaci taj stres iz sebe, a kada je partner sluša i saoseća, ona se oseća bolje.
Kada izbaci stres žena će reći: "Hvala, sad mi je bolje", i spremna je da pređe na razgovor o drugim temama ili da pita partnera šta bi on učinio u takvoj situaciji. Tek tada je partnerka spremna da čuje rešenje problema.
Osim toga, kada žena oseti da partner pokazuje interes za njene probleme, najčešće postaje zainteresovana i za seks odnosno povezivanje na intimnom nivou.
Na kraju - savet ženama ako žele da ih partner samo sasluša umesto da odmah ponudi rešenje. Objasnite mu da vam je potreban samo razgovor. Recite da cenite samo to da vas sasluša i da ćete se osećati bolje ako vas ne bude prekidao. Kada završite, zahvalite mu što vas je saslušao i recite kako se bolje osećate.
Muškarci bi se trebali opustiti i razmišljati da osim što će im se partnerka bolje osećati što će najverovatnije dovesti i do seksa, ne moraju pronaći rešenje za nastali problem. Mogu se naprosto opustiti i samo slušati.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP