Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

JE L' TAKO?

Novo istraživanje: Vlasnice pasa su atraktivnije!

Autor: zivotinje.rs | 18.07.2013 - 14:30:00h | Komentara: 0

Prema najnovijim naučnim zaključcima žene koje imaju pse izgledaju lepše i atraktivnije od onih koje ljubimca nemaju, a razlog su antistresno dejstvo ovih životinja koje rezultira neodoljivim osmehom.

pas

 | Foto: Shutterstock

U bezbroj sličnih istraživanja dokazano je da psi i kućni ljubimci, dobro deluju na svoje vlasnike. Najnovije analize pokazale su da psi umanjuju stres kod žena i da na njih deluju veoma pozitivno, pa da su u društvu svog kućnog ljubimca uvek nasmejane.

- Osmeh je nešto čemu muškarci nikako ne mogu da odole. Psi umiruju, otklanjaju stres i nepresušni su izvor zabave. Tako se devojke u njihovom društvu stalno osmehuju i nesvesno osvajaju slučajne prolaznike – tvrde akteri ovog istraživanja.
Osim toga u šetnji sa svojim kućnim ljubimcem pripadnice lepšeg pola više privlače pažnju muškaraca, navode stručnjaci, i tako pružaju veću šansu da se započne komunikacija.

pas

 | Foto: Shutterstock

- Žene sa psima su druželjubivije, prijateljski raspoloženije i lakše ostvaruju kontakte od onih koje nemaju ljubimce – ističu oni.

Da pojasnimo, istraživanje ne isključuje vlasnike maca i ostalih ljubimaca, ali psi iziskuju svakodnevne šetnje. Tako se sa svojim kućnim ljubimcem više kreću, što, takođe, utiče na to da izgledaju svežije i zadovoljnije.

Muškarci koji su bili uključeni u eksperiment, naveli su da kada vide ženu kako se igra sa psom, šeta ga, brine o njemu, projektuju to na model, buduće odgovornije majke. Tako da, devojke, ne negujte nokte već životinje.

pas

Foto: Shutterstock

Šalu na stranu, ako niste u situaciji da brinete o ljubimcu, ne odlučujte se za to. Najgore što možete je da uzmete mezimca, da mu dopustite da vas zavoli, navikne se na vas, a da ga onda nemilosrdno izbacite napolje jer ste shvatili da “Vi to ne možete!”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP