Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

DIZAJNER DŽORDŽ STAJLER BIRA NAOČARE ZA VAS

Obrve biraju cvikere

Autor: Nataša Lazović | 07.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Leto možda nije onakvo kakvo smo očekivali, ali se ne može reći da nam naočare za sunce nisu potrebne. U moru različitih modela koje dizajneri izbaciju svake sezone lako ćete naći onaj za sebe sledeći osnovna pravila.

Okruglo lice voli  kockaste, četvrtasto  traži mačkaste, dok ovalno  ima najviše mogućnosti

Okruglo lice voli kockaste, četvrtasto traži mačkaste, dok ovalno ima najviše mogućnosti | Foto: Shutterstock

- Kad izbora naočara najvažnije je zapravo voditi računa o dve stvari - visini obrva i širini glave. Idealno bi bilo da okvir bude u visini obrva (dozvoljena su minimalna odstupanja) i ne širi od same glave. Uz ove jednostavne smernice lako ćemo u moru različitih modela izabrati onaj koji nam odgovara - kaže za „Alo!“ dizajner Džordž Stajler, i dodaje:


- Ove sezone su u trendu geometrijski oblici, ali treba biti vrlo obazriv prilikom izbora, jer ćoškasti modeli ne stoje lepo svakom. Ako birate klasiku, odlična opcija su „rej ban“ naočare (ove sezone je izbačena koloritna vrezija), koje su godinama aktuelne i koje mnogima lepo pristaju – savetuje poznati dizajner.

Okruglo lice
Ovom tipu lica najbolje pristaju naočare koje vizuelno izdužuju njegove naglašene jagodice i šire usku vilicu. Najbolji izbor su naočare kockastih okvira. Okrugle okvire i okvire u boji bolje je izbegavati jer naglašavaju punoću lica.

Ovalno lice
Osim na boju i zaštitu kod izbora naočara, treba pripaziti na oblik lica. Dobri okviri mogu u trenutku da sakriju sitne nedostatke i uravnoteže izgled. Ovalnom licu pristaju gotovo svi okviri, što znači da su mogućnosti za eksperimentisanje mnogobrojne. Najbolje im stoje naočare koje su široke jednako kao i najširi deo lica.

Četvrtasto lice
Ovo lice ima široko čelo i izražene vilične kosti, te mu odgovaraju okviri koji ublažavaju crte poput mačkastih naočara i naočara sa okruglim i ovalnim okvirima. Oštre i geometrijske linije najbolje je izbegavati.

Duguljasto lice
Ovaj tip lica ima uske obraze i bradu, zbog čega mu najbolje odgovaraju naočare s okruglim ili četvrtastim okvirima. Predimenzionirane naočare su odličan izbor, kao i okviri u jarkim bojama, jer licu daju potrebnu širinu. Uske okvire treba izbegavati.

Srcoliko lice
Karakteriše ga široko čelo i usko lice, pa mu najbolje pristaju mačkasti okviri koji će da uravnoteže izgled - skrenuće pažnju s brade, slično kao i okrugli okviri. Takođe, srcolikom licu stoje naočare s metalnim okvirom, ali samo s gornje strane. Naočare s previše ukrasa najbolje je izbegavati.

Lice kao dijamant
 

Ovo je najređi oblik lica. Njegove karakteristike su malo čelo, visoke i naglašene jagodice, uske oči i uska vilica. Ako ste među malobrojnima s ovim oblikom lica, odaberite naočare koje proširuju čelo dok pritom spuštaju izgled obraza. Da biste naglasili oči, probajte s okvirima koji imaju istaknut i zadebljan gornji deo, odnosno koji pokriva područje obrva. Neka vam okviri budu obli, okrugli, četvrtasti, a dobro će stajati i oni mačkasti.

Poslednji komentari
  • Blaah Vreme: 07.08.2014 22:58h

    Obrve biraju cvikere, a dole lice o.O

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP