Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

MOĆ BOJA

Obučena da uspe!

Autor: Ekipa Alo! | 23.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Boja je jedno od najvažnijih oruđa koje možete iskoristiti u poslu, a na ljude će šest puta više uticati boja odeće, nego bilo šta drugo vezano za vaš izgled. Pre nego što se obučete za posao, razmislite koju poruku želite da pošaljete.

Najveće šanse da dobijete posao su ako nosite tamnoplavu

Najveće šanse da dobijete posao su ako nosite tamnoplavu | Foto: Shutterstock

Crvena vas ističe

Ako želite da se izdvojite iz mase, zadivite nekog ili pokažete da se ne bojite, crvena odeća je za vas. Pritom ćete ostaviti utisak samouverene i pouzdane osobe. Ipak, budite oprezni jer previše crvene može delovati preteće. Ako na sastanku želite da kažete nešto važno, obucite crveno, ali ne ako ste ljutiti. I ako ste umorni, a morate da držite govor, izbegavajte previše crvene jer ćete delovati još umornije.

Bela preozbiljna
Ako se obučete u belo od glave do pete, ljudi će biti napeti u vašoj blizini jer delujete uniformisano i preozbiljno. Izbegavajte je osim ako niste lekar ili kuvar. Belu radije kombinujete s drugim bojama.

Siva – znam šta radim

Neutralne siva i bež su manje formalne i odaju razumnu i pristupačnu osobu koja zna da se uklopi. Sugerišu da znate šta radite, ali može izgledati kao da neke stvari prećutkujete.

Plava pun pogodak

Za sastanke s klijentom primerenije su svetlije boje jer odišu pristupačnošću, ali kad želite da pokažete više autoriteta, naročito u većim grupama, radije se odlučite za tamne boje. Ako želite da steknete poverenje, plava boja je najbolji izbor jer poručuje da ste odani i da se drugi mogu osloniti na vas. A ujedno delujete prijateljski i moćno.
Upravo zbog tih poruka koje šaljete, plava je idealna i za razgovore za posao jer su najveće šanse da dobijete posao upravo ako nosite tamnoplavu, tvrde stručnjaci. Preporučuje se i muškarcima i ženama, mada katkad sugeriše i da ste konzervativni.

Ružičasto samopouzdanje

Ružičasta košulja ispod tamnog odela ublažiće strogoću i odati utisak pristupačne, ali profesionalne osobe. Međutim, ružičasta nije rezervisana samo za žene. U nežnijim nijansama ružičasta na muškarcima odaje samopouzdanog poslovnog čoveka. Ipak, nijedan pol ne sme preterati, jer previše ružičaste odbija i iritira ljude.

Skromnost u nežnim bojama

Ako želite da umirite i razuverite klijente, obucite neku pastelnu boju. Pastelna odeća šalje poruku skromne, tihe i diplomatične osobe i odbija moguće kritike. Slično će delovati i zemljani tonovi, svetložuta, koralna i boja breskve jer ne “zastrašuju”.

Zelena za pouzdanost

Svetlozelena odeća odaje utisak opuštene, ali mirne i organizovane osobe. Ako želite klijentima pokazati da se mogu osloniti na vas, obucite tamnozelenu jer otkriva da ste snažni i moćni, ali istovremeno i pomalo konzervativni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP