Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

VODIČ KROZ ORALNI SEKS (2)

Orgazam zagarantovan

Autor: Nataša Lazović | 11.11.2014 - 07:10:00h | Komentara: 0

Juče smo vas proveli kroz felacio, odnosno dali savete kako da oralno zadovoljite vašeg dragog, a danas su na meniju žene.

Lizanje je višestruko stimulativno  za žene, neke  jedino tako  doživljavaju  orgazam

Lizanje je višestruko stimulativno za žene, neke jedino tako doživljavaju orgazam | Foto: Shutterstock

Isto kao i kod pripadnika jačeg pola, gotovo da nema dame koja ne uživa u toplo-vlažnoj stimulaciji genitalija, najčešće kao uvodu u penetraciju, a mnoge izjavljuju i da je to najbolji deo seksa...


Postupnost prilaženja
- Dobra je taktika ako muškarac pokaže inicijativu i prvi počne da ljubi i liže genitalije žene. To može da bude u klasičnom položaju - žena leži na leđima raširenih i savijenih nogu, a muškarac leži potrbuške. Ovaj položaj savetujem muškarcima koji imaju problem održanja erekcije - kaže profesor Jovan Marić.

Ženske erogene zone su i unutrašnjost butina, tako da muškarac nikada neće pogrešiti ako najpre ljubi i miluje butine partnerke, a isti efekat se postiže i kada se poljupci spuštaju od grudi, preko pupka, do stidnog predela.
- Postoje razne tehnike upotrebe usana i jezika prilikom kunilingusa. Žene saopštavaju da im se dopada kada se usnama ljubi ceo ulaz u vaginu. Ta tehnika može da se poboljša naizmeničnim uvlačenjem u vaginu celog jezika, a povremeno i vrha brade. Bradom se postižu dva efekta: čvrstina donje vilice i grube dlačice na bradi stimulišu, u zavisnosti od dužine brade. Naravno, ove „karakteristike“ ne prijaju osetljivim ženama - napominje profesor.
Tačka na i
Kao što i muškarcima prija naizmenično korišćenje prstiju i usana prilikom felacija, tako i žene treba povremeno, uz ljubljenje genitalija, stimulisati i prstima, uvlačenjem u vaginu. Prema rečima našeg sagovornika, pri tom treba voditi računa o higijeni prstiju, naročito noktiju, jer žene često posmatraju taj deo tela na muškarcu zamišljajući upravo ove radnje.

- Sve napred rečeno može se shvatiti kao predigra predigre. Klitoris je svakako najvažniji motiv izvođenja oralne stimulacije. Tu treba biti maksimalno strpljiv i postupan. Najpre treba stimulisati okolinu klitorisa, pa njegov koren i na kraju sam vrh, koji je najosetljiviji, često i do bola. Lizanje je višestruko stimulativno za žene, neke jedino tako doživljavaju orgazam. Ubrzavanje i usporavanje pokreta uvek treba prodiskutovati sa partnerkom jer nekima prija čak i jači pritisak - sugeriše Marić.

Čuvajte se za finiš

Oralni seks je za mnoge osobe znak dodatne intimnosti u komunikaciji, ali za prave ljubitelje seksa nema taj element, već je samo najbolji mogući uvod u vrhunsku završnicu, napominje seksolog. Slično kao i kod obedovanja, predjelo mnogi najviše vole, ne znajući da je to zato što je tada glad najjača, a kada se malo zodovolje, onda i žudnja popušta. Neke osobe vole predjelo, pardon, predigru, zato što nemaju daha za finiš.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP