Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

GOVOR TELA ČINI ČUDA

Osam načina da dobijete sve što želite

Autor: Ekipa Alo! | 08.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Osećate da vas ignorišu, ne shvataju vas ozbiljno i nikako ne možete dobiti ono što želite? Možda je za to kriv vaš govor tela. Savladajte ovih osam vrlo suptilnih, ali moćnih pokreta telom i dobićete sve što poželite bilo da ste na poslovnom sastanku ili razgovarate sa svekrvom!

Osećate da  vas ignorišu  i ne shvataju  ozbiljno?  Vreme je da  promenite  sebe!

Osećate da vas ignorišu i ne shvataju ozbiljno? Vreme je da promenite sebe! | Foto: Shutterstock

1. Nasmešite se i lagano podignite obrve
Kad želite nekoga da pozdravite, nasmešite se i podignite obrve. Na taj suptilni gest naučili smo da odgovorimo pozitivno još kao bebe, jer majke se često smeše i dižu obrve obraćajući se deci.


2. Skupite vrhove prstiju
Moć možete projektovati i dok sedite tako da ruke držite ispred sebe i šake u položaju kao da držite loptu, odnosno da vam se dodiruju vrhovi prstiju. Uz to držite leđa ravno kako biste se činili što višim.

3. Držite dovoljan razmak
Niko ne voli da razgovara s osobom koja mu se unosi u lice, odnosno stoji preblizu jer to stvara osećaj nelagode. Držite dovoljan razmak kad razgovarate s nekim i nemojte stajati direktno ispred te osobe već pod laganim uglom.

4. Ustanite i hodajte
Zauzmite prostor. Rasprostrite stvari ispred sebe na radnom stolu, a još efikasniji trik je da se ustanete i hodate okolo, naročito u situaciji kad ste na sastanku i imate osećaj da vas neko od saradnika podcenjuje ili provocira.

5. Koristite ruke
Korišćenje ruku dok govorimo, odnosno gestikuliranje, u očima sugovornika čini nas samopouzdanim osobama. Dok razgovarate s nekim, pružajte ruke prema njemu kao da mu dajete komad papira, a zatim ih vratite k sebi.

6. Rasporedite težinu
Želite li ostaviti utisak vođe, stojte tako da vam je težina ravnomerno raspoređena na obe noge. Zategnite leđa i ispravite se.

7. Održavajte kontakt očima
Izbegavanje kontakta očima čini vas sramežljivim, nedostupnim, mentalno odsutnim, a sve to ne ide vam u korist u bilo kojoj situaciji. Kontakt očima je ključni pokazatelj nečije verodostojnosti.

8. Ruke na bokove!
Vežbajte ovu pozu kod kuće, kako bi vam postala prirodna, tako da dva minuta stojite s rukama na bokovima, te izbačenim i podignutim prsima .

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP