Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

REŠENJE JE JEDNOSTAVNO, BESPLATNO I SVAKOM PRI RUCI

Oslobodite se celulita zauvek

Autor: Dragana Tomić | 04.07.2015 - 09:00:00h | Komentara: 0

Od celulita pati čak 80 odsto žena, pa čak i one koje nemaju višak kilograma. Najčešći faktori koji ga izazivaju su nepravilna ishrana, stres, pušenje, alkohol i nedostatak fizičke aktivnosti. Celulit može biti i genetski uslovljen, mada je ta genetika često u paketu sa burekom, sladoledom i sokovima.

Prihvatite bolnu  činjenicu da  čudesnoga leka  koji bi dao rezultate  preko noći još nema.  Imajte strpljenja

Prihvatite bolnu činjenicu da čudesnoga leka koji bi dao rezultate preko noći još nema. Imajte strpljenja | Foto: Shutterstock

Posledice se leče papreno skupim kremama i terapijama egzotičnog naslova. Masaže i kreme ili ne deluju ili deluju na kratak rok, jer ne leče uzrok, već posledicu. Najnoviji gel koji košta kao pola prosečne plate u Srbiji neće izlečiti neadekvatnu ishranu, nedostatak kretanja i rekreacije.


Prvi borbeni redovi


Sirovo voće - dinje, borovnice, lubenice, maline; povrće - paradajz, spanać, krompir, kelj; prirodni sokovi od povrća, nemasna mesa, riba, jaja, nemasni sirevi, obrano mleko, živinsko meso bez kožice, jogurt bez masnoće, integralni pirinač...

Nema potrebe da bacate novac na skupe mazalice, potrebno je da promenite način života, a pre svega način ishrane. Treba znati da vam izgladnjivanje i dijete neće pomoći u borbi sa celulitom. Jedino rešenje je prelaz na ishranu koja mora sadržati žitarice, voće i povrće, koji su bogati vitaminima i mineralima, belo meso, ribu, jaja i nemasne mlečne prerađevine.

Strogo izbegavajte masnu hranu, slatkiše koji zbog jednostavnih šećera samo goje, kao i slanu, prženu i konzerviranu hranu koja utiče na zadržavanje vode u telu i tako pospešuje gomilanje celulita. Počnite da koristite majčinu dušicu, ruzmarin, origano i bosiljak. Jedite što više kuvane ili na pari pripremljene hrane, začinjene hladno ceđenim maslinovim uljem i limunom.

Ovakva ishrana podrazumeva i redovne obroke, najbolje pet puta na dan, svakako što laganiju večeru, pa ako je to moguće pokušajte da ne jedete posle 18 sati, kada organizam slabije troši kalorije i sprema zalihe masnoća. Pošto je neuredna probava u velikoj meri odgovorna za pojavu i razvoj celulita, regulišite je namirnicama bogatim vlaknima, posebno proizvodima od žitarica. U borbi s celulitom voda zauzima važno mesto. Vodom se iz tela izlučuju štetni sastojci, pa zato treba popiti najmanje dve, pa čak i tri litre negazirane, prirodne mineralne vode. Izbegavajte kafu i alkohol, koji pogoduju pojavi i razvoju celulita.

Uz ishranu, nedovoljno kretanje, dugotrajno sedenje i izostanak bilo kakvih fizičkih aktivnosti glavni su razlozi za pojavu celulita. Izostane li fizička aktivnost u borbi protiv celulita, uprkos svim ostalim nastojanjima, željeni će rezultati izostati. Kretanjem i vežbanjem jača se mišićno tkivo, tope masne naslage i popravlja cirkulacija.

Kratko i jasno, svako ko namerava da se reši ili vidno ublaži naslage celulita, najpre mora prihvatiti bolnu činjenicu da čudesnoga leka koji bi dao rezultate preko noći još uvek nema.

Domaća piling krema


Pripremite pola šolje mlevene kafe, četvrtinu šolje smeđeg šećera i malo maslinovog ulja.
Istuširajte se, dobro obrišite, pa potom nanesite maslinovo ulje na problematična područja. U posudi pomešajte kafu i smeđi šećer, a dobijenu mešavinu utrljajte na noge, stomak, butine, zadnjicu, odnosno na mesta gde imate celulit. Ostavite da deluje oko 10 minuta, pa potom isperite. Za bolji efekat, možete koristiti i samolepljivu foliju kojom ćete uviti noge i ostaviti piling da deluju oko pola sata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP