Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

BESPLATNI SAVETI

Oslobodite se stresa za pet minuta!

Autor: E. A. | 09.05.2013 - 08:26:00h | Komentara: 0

Ostavite sav nagomilan stres za sobom tako što ćete poslušati ove BESPLATNE savete o tome kako da uvedete sebi male rituale za koje vam nije potrebno mnogo vremena

Pod stresom radimo svakakve

Pod stresom radimo svakakve "gluposti" | Foto: foter.com

Koliko god bili zauzeti opravdanje za izbegavanje sledećih saveta nećete imati jer je za njih potrebno samo jedan odsto vašeg vremena tokom dana. Naime, za osećaj opuštenosti i povećanje produktivnosti dovoljno je odvojiti tek pet minuta vremena.

Lagano žvaćite

Jednostavan i zdrav obrok može biti u isto vreme potreba vašeg organizma i način rešavanja stresa. Koncentrišite se na hranu i zaboravite na sva sredstva komunikacije koja bi mogla da vas ometaju u doživljavanju ukusa. Uzmite komadić crne čokolade ili popijte šoljicu crnog čaja koji pomažu pri smanjenju kortizola - poznatog kao hormona stresa.

Prošetajte

Ostavite stresne misli kod kuće ili za radnim stolom i zaokupite moždane vijuge prijatnom šetnjom. Bilo da živite u gradu ili da vaše okruženje predstavlja ugodna tišina sela, svaka šetnja je dobrodošla.

Pronađite način da se oslobodite negativnih misli

Pronađite način da se oslobodite negativnih misli | Foto: foter.com

Protegni te se

Slušajte svoje telo i pratite sopstvenu intuiciju. U trenutku kada osetite da se preko vaših leđa prevalio sav posao ovog sveta napravite pauzu od 5 minuta i oslobodite negativnu energiju. Jednostavnim rastezanjem i opuštanjem ramena oslobodite svoje telo i um od napetosti.

Nađite svoj mir u glavi

Bali, Kuba, Havaji, Bora Bora – dajte mašti na volju i u tren oka ste tamo! Vizuelizujte svoj mali privatni raj i zaboravite brige. Tek kada spoznate svoje negativne emocije moći ćete i da se oslobodite od njih.

Pozovite prijatelja

Napravite izuzetak od navike slanja sms-ova. Sledeći put nazovite prijatelja i oterajte stres ponekom toplom reči. Istraživanja su potvrdila da se ljudi koji imaju bliskog prijatelja bolje nose s bolestima i stresnom svakodnevicom. Nijedna psihoterapija vam neće pomoći kao razgovor s nekim ko vas razume i pruža podršku.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP