Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KUTAK ZA ZDRAV ŽIVOT

Ova hrana podmlađuje

Autor: | 06.07.2014 - 08:45:00h | Komentara: 0

Prestanite da se nervirate što sve kreme koje obećaju trenutno vraćanje mladosti koštaju kao Svetog Petra kajgana! Te puževa sluz, te zmijski otrov, kavijar… Sve je to više-manje bacanje novca, bolje razmislite o hrani koja garantuje lepu kožu i dobro zdravlje!

Povrće

Povrće | Foto: Shutterstock

Crvena paprika
Crvene paprike su ukusno povrće koje se može jesti i kuvano i sirovo. Jedna crvena paprika sadrži više od 100 odsto dnevnih potreba za vitaminom C. Sadrži i vlakna i vitamin B6. Bogata je karotenoidima, koji pomažu protiv akni i poboljšavaju cirkulaciju, što pozitivno utiče na kožu.


Crna čokolada s 80 odsto kakaoa
Tamna čokolada je bogata antioksidansima, masnim kiselinama i flavonoidima, koji obezbeđuju sjajnu kožu. Jedite štanglicu tamne čokolade svaki dan i pazite da odaberete onu s najmanje 80 odsto sadržaja kakaoa kako biste izbegli mleko i dodate šećere kojih ima u običnim mlečnim čokoladama.

Losos
Losos je izvrsna hrana za borbu protiv stresa i depresije i zadovoljava dnevne potrebe za vitaminom D. Losos je takođe bogata omega 3 masnim kiselinama, koje su odlične u borbi protiv upala, bora i akni, te pomažu hidratizovanju kože iznutra.

Zeleni čaj
Da, da, zeleni čaj je zapravo piće, ali od lišća! Pijte ga svaki dan, jer je veliki izvor antioksidanasa i sadrži jedinstvenu aminokiselinu L-Theanin, koja pomaže smanjenju stresa.

Semenke
Semenke konoplje, semenke suncokreta, semenke bundeve i laneno seme veliki su prijatelji kože. Selen i proteini deluju protiv bora, vitamin E povećava vlažnost kože, a magnezijum smanjuje stres. Pozitivne omega 3 masne kiseline u lanu i konoplji su savršene u borbi protiv bora i akni. Samo ih posipajte po svojoj salati ili zobenoj kaši i uživajte u njima!

Celer
Mnogi potcenjuju ovu vrstu povrća, ali celer sadrži vitamin K, koji pomaže smanjenju visokog pritiska. To smanjuje nivo stresa, koji može uzrokovati loš ten, migrenu, pa čak i rak. Celer sadrži prirodni natrijum, kalijum i vodu i sprečava dehidrataciju, odnosno isušivanje, ljušćenje i boranje kože.

Šargarepa
Šargarepa je dobra ne samo za oči, već i za kožu. Bogata je vitaminom A i sprečava hiperprodukciju ćelija u spoljnjem sloju kože. To je mesto gde višak sebuma dolazi u dodir s mrtvim ćelijama, što začepljuje pore.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP