Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

MP3 LISTA ZA AVION

Pesme Adel leče strah od letenja (VIDEO)

Autor: Super žena | 22.05.2013 - 14:30:00h | Komentara: 0

Talentovana pevačica Adel svakako je na vrhuncu karijere, ali čini se da njen rad može da ima blagotvorno dejstvo na naše zdravlje. Naime, njen hit “Someone like you” prvi je na listi najboljih pesama koje leče strah od letenja.

ff

Njena muzika opušta čoveka | Foto: AP

Ukoliko se plašite letenja avionom, pesma “Someone Like You” je verovatno najbolji mogući lek za vas. Istraživači su pronašli da itekako snižava anskioznost milionima ljudi.
- Dok slušamo muziku stvara se snažna veza sa njom, zato njen uticaj na anksioznost ne iznenađuje - navodi Anđela Vats, autorka studije.
Psiholozi objašnjavaju da harmonični tonovi ove pesme pomažu pri ublažavanju anksioznosti. Studija je pronašla da disanje u skladu sa muzikom sporog tempa snižava otkucaje srca i krvni pritisak.
- Utešno je što muzika pomaže velikom broju ljudi da stigne do odredišta iz snova. A ako slušate Coldplay "Paradise" možda ćete se i zaista u naći u jednom - rekla je Anđela dodajući da anksioznost uzrokuju iracionalne misli u kojima je pretnja preterana i nepotrebna.
Muzika, koja inače stimuliše logičnu (levu) i emotivnu (desnu) stranu mozga stimuliše i limbički sistem, koji procesuira negativne uspomene i emocije, što pomaže ljudima da razmišljaju racionalnije i ublaže anksioznost.
Popularne pesme koje su se još našle na ovoj listi su Bob Marli “Buffalo Solider”, Britney Spears “Inside Out” i Beyonce “Flaws and All”.

Poslušajte i sami, pa procenite da li su to pesme koje bi trebalo da stavite na svoj mp3 plejer sledeći put kada budete leteli avionom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP