Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

BUDITE OPREZNI:

PETAK 13. - Ko preživi, pričaće!

Autor: Nataša Lazović | 13.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Danas je petak 13, dovoljan razlog za sve sujeverne da se zavuku u mišiju rupu i ne izlaze iz kuće. No to nije sve što nam se za danas sprema. Kada padne noć, čeka nas pun Mesec. A da stvar bude još gora, Merkur je u svojoj retrogradnoj fazi, te kad se sve sabere, možemo da računamo na tri baksuzluka u istom danu. Astrolozi savetuju kako da preživimo…

Savet muškarcima  je da se danas  nikako ne  suprotstavljaju  ženama

Savet muškarcima je da se danas nikako ne suprotstavljaju ženama | Foto: Shutterstock

Svađe u porodici
- Ovog petka Mesec će biti u Strelcu, dok retrogradni Merkur, koji je u Raku, stoji u opoziciji. Ovako postavljene planete govore da ćemo imati ploblema u komunikaciji, naročito sa ženskim članovima porodice. Zbog punog Meseca ženske osobe će biti u prednosti nad jačim polom, ali će imati svoje mušice i fiks ideje. Savet muškarcima je da im se ne suprotstavljaju, već da ih podrže, odnosno budu uz njih, jer u svakom slučaju gube - kaže za „Alo!“ astrolog Vladimir Vlajić.


Oprez u saobraćaju
Zbog retrogradnog Merkura, koji je u ovoj poziciji do 1.jula (izdržite još malo) mogući su i problemi u saobraćaju, kao i sa tehničkim uređajima i majstorima.

- Zbog Merkura je došlo do ovako velikog broja saobraćajnih nesreća poslednjih dana, zato izbegavajte da vozite kola, pogotovo u petak. Tehnički uređaji će se kvariti iz čista mira, moguće je, recimo, da nam crkne bojler ili veš mašina (petak 13. je savršen dan za to), a da sam proradi početkom jula. Ako budete zvali majstore (gle čuda, i oni su pod vladavinom Merkura), neka to bude neki provereni - savetuje Vladimir.

Luckasti Strelac
Zbog Meseca u Strelcu danas ćemo biti pomalo luckasti, previše optimistični i skloni maštanju.
- Maštaćemo da renoviramo stan za basnoslovan novac, da kupimo vilu na Senjaku ili dobijemo tri miliona na lotou. Naravno, nećemo ni otići da uplatimo tiket, a onda ćemo u novinama pročitati da je neko izvukao sedmicu. Bićemo pravi baksuzi - objašnjava astrolog.

Veštičin dan
Inače, u astrologiji petak je Venerin dan, dan ljubavi i hedonizma. Brojka 13 se u ovoj drevnoj nauci ne proučava posebno, ali zbog svoje velike energetske (numerološke) vrednosti petku daje posebnu jačinu.
- Petak 13. je nekada bio veštičiji dan. Tog dana su odlazile u šumu i obavljale svoje rituale, a ostali su u strahu izbegavali da izlaze iz svojih kuća. Baksuzluk koji je u vezi sa ovim danom je novijeg datuma, tačnije od početka 1929. godine, sa krahom američke berze nastao je termin „crni petak“, koji je ovom danu dodelio negativnu reputaciju - zaključuje naš sagovornik.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP