Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KADA KOSA IMA „LOŠ DAN“

Pletenica vadi stvar!

Autor: Ekipa Alo! | 13.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Spremate se za posao ili izlazak, a kosu nikako ne možete da namestite. Naravno da je najlakše sakriti je ispod kape ili šešira, međutim, to nije uvek najpraktičnije. Evo nekoliko saveta kako da se izvučete iz takve situacije, a ujedno budete trendi.

Za neukrotivu kosu stilisti predlažu seksi punđu, krunu od pletenice ili klasični rep u vlažnom izdanju

Za neukrotivu kosu stilisti predlažu seksi punđu, krunu od pletenice ili klasični rep u vlažnom izdanju | Foto: Shutterstock

Što neurednije, to bolje
Jedan od možda najvećih nastupajućih trendova istovremeno je najveći pomoćnik kada frizura “ima loš dan”. Reč je o takozvanom vlažnom izgledu, kosi koja izgleda kao da ste upravo izašli ispod tuša. Možete je nositi raspuštenu ili zavezanu u rep. Ako imate talasastu i teško ukrotivu kosu, najjednostavnije je rešenje da je skupite u punđu. Pritom se ne traži neka posebna veština - što je konačni rezultat neuredniji, to bolje. Najpre zavežite kosu u opušteni konjski rep. Kako biste joj dodali volumen, podignite je prstima, pa rep zamotajte u punđu. Za kraj učvrstite frizuru lakom.
A kako bi šiške ujutro ponovno izgledale kao da ste upravo izašli iz salona, najpre ih nakvasite pri korenu (nikako ne cele), pa osušite. Pritom fenom usmeravajte njihov pad.


Masni pramenovi
Dva dana neoprana kosa idealan je materijal za punđu. Nanesite suvi šampon i prstima zadignite kosu s temena. Savijte je na vrhu glave i učvrstite ukosnicama. Na kraju oko glave zavežite maramu.

Tanka pletenica preko glave
Kruna od pletenice na vrhu glave najbolje stilizuje tanke kovrdže. Odvojte pramen kose iznad jednog uha, ispletite čvrstu pletenicu, namestite je preko glave i učvrstite iza drugog. Ako vam pletenice nisu jača strana, poslužite se trakom u obliku pletenice.

Nedostatak vremena
Što se kose tiče, rep je poput bele košulje, nikad ne izlazi iz mode. Za nastupajuću sezonu stilisti posebno najavljuju “wet look”. Na vlažne pramenove nanesite penu, prođite prstima kroz kosu i zavežite je u čvrst, niski rep. Kada se kosa osuši, efekat će ostati isti.

Pletenica na stranu
Najbrže rešenje za neukrotivu talasastu kosu je pletenica na stranu koja ne mora da bude jako učvršćena. Kako biste pojačali utisak, nakon pranja nanesite losion za volumen.

Neposlušne kovrdže

Ako se probudite s kovrdžama koje izgledaju natapirano, u nekoliko minuta možete postići glamuroznu frizuru u stilu sedamdesetih. Razdelite kosu na stranu, nanesite ulje za sjaj, pa na nekim mestima učvrstite kovrdže uvijačem.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP