Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

OBLIKUJTE TELO NA GODIŠNJEM ODMORU

Plivajte s tegićima

Autor: | 16.07.2014 - 07:30:00h | Komentara: 0

Plivanje je odlična vežba za celo telo, a bazen i more mogu da posluže i za ozbiljniji trening snage i kardiovežbe. Sve što vam je potrebno su tegovi i malo dobre volje, a najbolji izbor su oni presvučeni gumom. Osim tegova, preporučuje se da nosite masku za ronjenje kako biste sprečili ulazak vode u nos i oči, savetuju treneri.

Plivanje

Plivanje | Foto: Shutterstock

Delfin
Uđite u bazen ili more i ostanite u vodi do ramena. Lagano raširite noge, a ruke odmaknite od tela i podignite paralelno s ramenima, držeći pritom tegove od jednog kilograma ili flašice s vodom. Nakon toga napravite zamah (zaplivajte) tako da se prvo izdignete iz vode, a potom u potpunosti potopite. Postupak ponovite 25 puta. Voda će stvoriti otpor, pa će mišićima trebati više snage da bi izveli pokret.


Ojačajte ruke
Ispod jednog pazuha stavite teg ili flašicu s vodom i plivajte celom dužinom bazena. Koristite obe noge i slobodnu ruku, a potom teg stavite ispod drugog pazuha. Ponovite vežbu sa svakom rukom. Ove su vežbe odlične za jačanje mišića ruku.

Za gornji deo tela
Uđite u bazen ili more i ostanite u vodi tako da vam samo glava viri. Noge lagano raširite i stavite teg između nogu. Stopala podignite kao da ležite na vodi, ne ispuštajući pritom teg. Plivajte celom dužinom bazena koristeći samo ruke. Ova je vežba odlična za jačanje gornjeg dela tela i butina.

Voda stvara otpor, zbog čega se mišići više naprežu

Voda stvara otpor, zbog čega se mišići više naprežu | Foto: Shutterstock

Ruke u vazduh
Stanite u bazen ili more, jednom rukom podignite teg i plivajte najduže što možete. Nakon toga teg stavite u drugu ruku i ponovite vežbu.


Za celo telo
Uđite u bazen, zaronite tako da vam celo telo bude u vodi. Ako vam je to previše naporno, jednostavno uđite u vodu do ramena. U rukama držite tegove i polako podignite desnu nogu. Nakon toga, pokušajte da se što više odrazite levom nogom tako da izronite iz vode. Isto važi i za drugu nogu. Vežbu ponovite 20 puta. Korišćenjem jedne odrazne noge jača se celo telo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP