Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SUPER IDEJE ZA PAKOVANJE

Poklončići od bombona

Autor: Ekipa Alo! | 21.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Za umotavanje novogodišnjih poklona potrebne su vam prazne kutije različitih veličina, ukrasni papiri, vrpce i malo mašte…

Napravite od poklona prava mala remek dela

Napravite od poklona prava mala remek dela | Foto: Shutterstock

Najpre umotajte poklone u papir po želji i oko njega omotajte vrpcu i zavežite u mašnu. Na mašnu zalepite mini-kuglice, zvona i veštačke grane jele koje možete pronaći u hobi centrima ili većim prodavnicama.


Kutija od bombona
Ovaj će poklon najviše razveseliti one najmlađe. Spoljni deo kutije ukrasite tvrdim bombonama i na kraju ukrasite vrpcom svezanom u mašnu.

Romantični pokloni
Osim ukrasnih papira, za umotavanje poklona mogu poslužiti i veštačke latice ruže, koje možete kupiti u cvećarama ili hobi centrima. Kutiju jednostavno oblepite laticama i ukrasite trakom i novogodišnjim ukrasima kao što su borići ili pahuljice.

Mašna od balona
Kutiju umotanu u beli ukrasni papir možete dodatno ulepšati spajalicama, gumicama i balonima. Upotrebite ih umesto ukrasnih traka i poigrajte se bojama.
Gumice ili balone zavežite jedan za drugi i napravite mašnu na poklonu. Isto možete ponoviti i sa spajalicama, pa ih samo nanižete u dugi lanac. Na vrh mašne stavite slatke poslastice poput lizalica ili bombona.

Kalupi za kolače
Nakon što ste poklone umotali, dodajte im originalni ukras od papirnatog kalupa za mafine ili sitne kolače. Uzmite šest kalupa različitih boja i stavite jedan u drugi. Malo ih stisnite, pa potom sašijte sve zajedno, ili ih jednostavno oblepite oko poklona.

Deda Mraz
Osim bombona na poklonima, najmlađe će sigurno obradovati i veselo lice omiljenog dekice. Nakon što ste umotali poklone, ukrasite ih likom Deda Mraza od vate i tkanine. Isecite crvenu zvonoliku kapu, zalepite je na poklon, pa donju ivicu kape ukrasite. Posle toga nalepite oči i bradu od vate.

Kao bombona
Rolne za papirnate ubruse možete pretvoriti u idealan poklon za kolače. Rolnu isecite do željene veličine, umotajte u ukrasni papir, pa potom u veći komad celofana. Sa svake strane zavežite ukrasnom vrpcom i dobili ste veliku bombonu.

Vrećica za nakit


Obična papirnata vrećica idealna je za nakit. Treba je samo presaviti, pa na prednji kraj dodati presavijenu podlogu za torte. Sve treba dobro zalepiti i poklon dodatno umotati ukrasnom trakom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP