Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SAVETI 100-GODIŠNJE TERAPEUTKINJE

Predigra je pola seksa!

Autor: Ekipa Alo! | 23.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Seks zbližava i trebalo bi da bude na prvom mestu, a ako ne možete da nađete vremena, jednostavno napravite kalendar vrućih susreta, savetuje dr. Širli Zusman, američka seksualna terapeutkinja koja je nedavno napunila 100 godina. Ona još uvek radi i savetuje klijente u Njujorku.

Izbacite gedžete iz spavaće sobe, vreme za vruće igrice planirajte  u agendi

Izbacite gedžete iz spavaće sobe, vreme za vruće igrice planirajte u agendi | Foto: Shutterstock

Ženama je potreban odlučniji pristup u ostvarivanju svojih seksualnih želja. Pre 50 godina to nisu mogle, stoga moderne žene treba da se za to pobrinu. One treba da znaju kako funkcioniše njihovo telo i šta ih uzbuđuje i sve to da podele s partnerom. Time mu pokazujete da imate potpuno poverenje u njega, poručuje dr. Zusman.


Seks na prvom mestu
Užurbani način života šteti seksualnom, pa se ljudima često desi i da zaborave koliko se već dugo nisu seksali. Seks zbližava, a ako ne možete da nađete vremena, jednostavno napravite kalendar vrućih susreta.

Utočište za ljubav
Poslovno okruženje polako se uvuklo u spavaću sobu u kojoj se nalaze kompjuteri, TV i mobilni. To remeti seksualni život i podiže nivo stresa. Stoga je to sve najbolje skloniti i stvoriti romantično okruženje u kojem se možete u potpunosti posvetiti sebi.

Fantazije su dobrodošle
Podići temperaturu u spavaćoj sobi ne znači da treba kupiti seksi igračke ili vibrator, već mogu da posluže i male stvari poput čipkastog donjeg veša. Sama činjenica da se trudite će uzbuditi partnera, a i fantazije su dobrodošle. Ono što se odvija u vašoj glavi, a pomaže vam u krevetu je prava strategija.

Žene uzbuđuje i sado-mazo
Istraživanja su potvrdila da žene uzbuđuju vezivanje i sado-mazo igrice, pa ne čudi što je knjiga „50 nijansi sive“ postala pravi hit. Sasvim je u redu da probate nešto slično, ako vas to zanima. To samo može dodatno da začini vaš seksualni život.

Za jednu noć
Seks za jednu noć može biti fantastično iskustvo. Možda ne toliko ispunjavajuće kao seks u predanoj vezi, ali odličan izbor ako je to ono što obe strane priželjkuju. Važno je samo koristiti zaštitu.

Ne zaboravite na predigru
Oralni seks i nežno dodirivanje osnova je dobrog seksa zato što su brojne erogene zone nevezane uz samu penetraciju. Predigra čini pola seksa i ne sme se potcenjivati, tvrdi dr. Zusman.

Ne brinite, radite
Ako se bojite da će seks postati sporedna stvar u vašim životima, bacite se na posao. Seksualna želja je kod žena naročito jaka, što znači da one mogu da pomognu svojim partnerima da ni njihova ne jenjava.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP