Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

POTRESNO:

Pročitajte pismo dečaka čiji se roditelji razvode

Autor: Žena.blic.rs | 05.10.2014 - 11:45:00h | Komentara: 0

Njegovi roditelji se razvode, a on je odlučio da ih na najbolji način podseti da ne pate samo oni, već i njihovo dete. Njegovo emotivno pismo brzo je postalo hit na internetu, a dirljive reči dotakle su svakog roditelja.

Dete

Pokazujući da deca i te kako osećaju posledice razvoda, ovaj mališan je u reči pretočio sve emocije, a to je za sada videlo više od pola miliona ljudi.
"Dragi mama i tata, znam da patitite. I ja patim. Osećam se kao da se hranim vašom tenzijom, strahom i šokom. Iako sam mlad i ne mogu verbalno da opišem šta nam se dešava u životima, osećam uticaj .Srce mi se lomi svaki put kada moram da odustanem od roditelja. Moj osećaj sigurnosti je nestao.
Molim vas ne pretpostavljajte da sam otporan. Ne pretpostavljajte da će mi život biti isti kao pre i da ću nastaviti da vas isto volim. Ja sam ljudsko biće, baš kao i vi. Moje potrebe su iste kao i vaše. Treba mi ljubav, pažnja, nega, stabilnost, dolsednost, naklonost, razumevanje, stpljenje i ponajviše da budem željen.

Kada se svađate oko mene i kada me stavite u centar vaših rasprava, šaljete mi poruku da je pobeda u svađi bitnija od mog života. Učim od vas da je bolje biti u pravu nego biti voljen. Učite me da me je napravila osoba koju je nemoguće voleti i koja je pogrešna i da sam i ja nekeko pogrešan.

Možda ne razumete ovo danas, a ja sam toliko mali da ni ne razmišljate o mojoj budućnosti, ali zbog vas imam veće šanse da se i sam razvedem... Moja sigurnost je vaš posao. Bez vaš i vaše zaštite, nema ko da me brani od sveta.

Jednog dana, ovaj početni šok će izbledeti. Ali to kakvi ste roditelji bili tokom ove krize nikada neće izbledeti. Ili ću osetiti vaš smisao za nesebičnost, podršku i zaštitu, ili ću imati ožiljak na srcu sa porukom u kojoj piše "Dobre stvari se dešavaju dobrim ljudima. Ja mora da sam loš", napisao je dečak.

Pismo je preneo sajt "Glas dece razvedenih roditelja" uz prateći video.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP