Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ČIŠĆENJE ORGANIZMA OD OTROVA

Prolećni detoks

Autor: Ekipa Alo! | 04.04.2013 - 07:44:00h | Komentara: 0

Svakog bi dana trebalo pojesti barem pet porcija voća i povrća, a sokovi od povrća su još efikasnija pomoć u čišćenju organizma od otrova. Oni ublažavaju želudačnu kiselinu i opskrbljuju telo potrebnim mineralima. Najbolje ih je piti na prazan želudac.

| Foto: Shutterstock

Iako je za pripremu sokova od povrća korisno nabaviti kvalitetan sokovnik, u nuždi povrće možete iseckati, samleti u mikseru i procediti ga kroz gazu. Čak i obična limunada olakšaće detoksikaciju tela, naročito ako joj dodate malo cimeta.


Zelena detoks bomba
Sastojci: Nekoliko listova spanaća, 3-4 šargarepe, šaka peršunovih listova, 2-3 grančice celera, komadić izrendanog đumbira, pola šoljice prirodnog voćnog soka, 1/4 šoljice vode.
Priprema: Grubo usitnite sve sastojke i izmiksajte ih u sokovniku. Ovaj napitak koristan je za čišćenje krvi i podsticanje rada bubrega i probavnog sistema, a preporučljivo ga je redovno piti od dva do tri puta na dan.


Supernapitak od krastavaca
Sastojci: 750 ml soka od krastavaca, 250 ml limunovog soka (obvezno sveže pripremljeno), kašika ulja od lanenih semenki.
Priprema: Pomešajte sveži sok od krastavaca i sveži limunov sok i dodajte kašiku ulja od lanenih semenki. Ovaj napitak biće ukusan i onima koji nisu navikli na sokove od povrća. Krastavci deluju diuretički, limun opskrbljuje telo vitaminom C, a laneno ulje izvor je omega-3 masnih kiselina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP