Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

GUBITAK KALORIJA BEZ PUNO MUKE

Promenite stil života

Autor: E. A. | 23.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Bez obzira na to šta kažu stručnjaci za ishranu i vežbanje, mršavljenje je teže nego ikada. Mame nas razne poslastice, imamo velik izbor hrane i puno obaveza zbog kojih vežbanje nije na listi prioriteta. No, neke obaveze i vreme koje provodimo s namilijima mogu biti idealni da izgubimo koju kaloriju uz male promene životnog stila.

Neke  obaveze i vreme koje provodimo s najmilijima mogu biti  idealni da izgubimo  koju kaloriju

Neke obaveze i vreme koje provodimo s najmilijima mogu biti idealni da izgubimo koju kaloriju | Foto: Shutterstock

1. Umesto da u petak uveče napornu radnu nedelju zaokružite opuštanjem u baru, prvo idite da vežbate pola sata i potrošite 222 kalorije. Nakon toga mirne duše s prijateljima ispijte čašu vina. Prema „Alcohol Research Groupu“, u čaši vina koja se služi u prosečnim kafićima i barovima ima 29 kalorija.


2. Doručak je važan, to svi znamo, ali umesto kobasica, salame i pečene slanine, birajte kuvana jaja ili povrće i voće. Vaša bedra biće vam jako zahvalna na tome.

3. Plesom možete popraviti raspoloženje, ali i izgubiti kalorije. Pustite omiljenu muziku i plešite 45 minuta po kući, pa ćete biti u minusu 284 kalorije.

4. Kada god imate mogućnosti, radite napolju. Bilo kakav rad poput uređivanja vrta ili, primer radi, sakupljanja lišća, u ovo jesenje doba može sagoreti 258 kalorija za 45 minuta.

5. Krećite se i kada ste kod kuće. Dok gledate omiljenu seriju na TV-u radite jednominutne vežbe i ponovite ih po šest puta: trčite u mestu, radite trbušnjake, skačite preko užeta, skačite i radite sklekove.

6. Šopingujte i kuvajte. Prvo idite u kupovinu, jer 45 minuta šopinga troši 113 kalorija, a zatim se bacite na kuvanje ukusnog obroka, jer sat vremena pripremanja hrane troši 168 kalorija.

7. Prepolovite porciju u restoranu ili je podelite s nekim i poješćete 250 kalorija manje.

8. Nakon večere prošetajte sat vremena po kvartu i izgubićete 277 kalorija, ali ćete se i rešiti nagomilanog stresa.

9. Bliži se zima, pa ćete moći da uživate u klizanju. Ono je savršeno za romanitčni izlazak, a usput ćete za 35 minuta sagoreti 213 kalorije.

10. Piletinu možete spremiti i samo s povrćem, bez ulja, u vodi. Jedna kašika ulja ima 117 kalorija, a ako govedinu zamenite tofuom, a rižu rezancima, uštedeli ste još 250 kalorija.

11. Vozite bicikl. Ako imate obaveze i možete da ih obavljate biciklom, idealno ćete spojiti prijatno s korisnim. Pola sata vožnje može sagoreti i do 250 kalorija.

12. Nema razloga da ne uživate u ukusnom jelu poput takosa, ako uvedete male promene. Umesto običnog brašna koristite kukuruzno, a pavlaku zamenite nemasnim jogurtom. Budete li koristili i ostale namirnice koje imaju manje kalorija, bićete u minusu za 150.

13. Kućni poslovi svima su mrski, ali mogu imati i dodatne koristi. Za 80 minuta čišćenja, usisavanja, brisanja prašine, čišćenja svih ćoškova po stanu i ribanja radnih površina, izgubićete oko 250 kalorija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP