Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

JADRANKA NOVAKOV, KAKO SAM POBEDILA KANCER (9)

Pustila sam suzu sreće

Autor: E. A. | 16.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Jadranka Novakov (45), majka, supruga i uspešna poslovna žena, na prvi pogled imala je savršen život. Sve dok nije otkrila da boluje od opake bolesti. U ličnoj ispovesti koju „Alo!“ objavljuje u nastavcima, Jadranka ženama otkriva kako da se bore i pobede...

Jadranka Novakov

Jadranka Novakov

„Promene... svi ih se plašimo jer nas teraju na nešto novo. U čovekovoj prirodi je da ih ignoriše i negira. Volimo da smo uljuljkani, ušuškani u svakodnevicu, nesvesni da nas to otupljuje i onemogućava da idemo dalje da napredujemo. Bolest nas izvrne kao čarapu. Izvuče iz nas i najbolje i najgore. I iz ljudi oko nas. Fizička bol je ništa kad pomislite koliko duša ume da zaboli.

Telo jeste hram duše, kad se ono okrnji i duša pati. Za ženu je dojka simbol ženstvenosti, majčinstva i njeno odsecanje je kao odvajanje od te naše uloge i svrhe u životu, bolno i grubo negiranje onog što žena jeste. Pred operaciju mi je bilo rečeno da će mi, ukoliko doktor proceni, biti i ugrađen implant. Tada mi to nije bilo presudno, iako sam podsvesno to priželjkivala. Sećam se buđenja. Bez obzira na bolove, prvo što sam uradila jeste da sam opipala zavoje.
I osetila da je ona (dojka) tu. Uz suze i osmeh sam se zahvalila lekaru kada mi je saopštio da je spasao i moju bradavicu, moju kožu i prilično komplikovanom metodom ugradio implant. Ipak sam cela, pomislih. Setila sam se pokojne svekrve koja je umrla od karcinoma dojke. Setila sam se njenog reza i pogleda na osakaćeno telo. Bez obzira na sve, bila je sebi lepa. Hrabra i lepa. I ja sam rešila, biću poput nje. Pustila sam suzu sreće. Cela sam... Cela.

Verujte u čuda


Moj moto je: Život je lep i treba želeti živeti. Živite svoj život. Sledite svoju sreću i budite ono što želite da budete. I ne dozvolite da godine ograniče rast vašeg bića. Moramo izbrisati „nemoguće“ iz svog rečnika. Moramo verovati u čuda. Strah od povratka bolesti ne postoji. Ne više. Ja sam zdrava. Živim i ponašam se tako. A ako se vrati, misliću o tome tada i boriću se kao što već i jesam. I pobediti :-)

Poslednji komentari
  • Jelena Stamenković Vreme: 16.04.2015 23:44h

    Jadranka Novakov je izuzetna žena. Sposobna, vešta, lepa, mudra. Pobedila je rak. Svaka joj čast :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP