Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

JADRANKA NOVAKOV, KAKO SAM POBEDILA KANCER (5)

Rak je bolest duše!

Autor: E. A. | 11.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Jadranka Novakov (45), majka, supruga, uspešna poslovna žena, na prvi pogled imala je savršen život. Sve dok nije otkrila da boluje od opake bolesti... U ličnoj ispovesti koju „Alo!“ objavljuje u nastavcima, Jadranka, tekstom napisanim iz dubine duše, svim ženama otkriva kako da se bore i pobede...

„Bolest dođe  kad zaboravimo  sebe, kad  prestanemo  sebe da volimo“

„Bolest dođe kad zaboravimo sebe, kad prestanemo sebe da volimo“

„Kad spoznate tešku i surovu istinu, hvatate se za slamku. Tražite mišljenje drugog lekara jer ne možete verovati da vam je hemioterapija jedina opcija. Smatram da je rak bolest imunog sistema i da jednu ćeliju sam organizam prepozna i izbori se sa njom. Problem je kad vas bolest zadesi ‚na jednoj nozi‘, kad organizam ne prepozna tu ćeliju i dopusti joj da se razmnoži i tako nastane masa zvana rak.

Pristalica sam holističke medicine koja organizam gleda kao celinu, fizički i duhovno kompletnu, te samim tim bolest ne tretira kao posledicu, već sagledava njen uzrok ne samo na fizičkoj, već i na emotivnoj, duhovnoj razini. Mislim da je rak i bolest duše. Da dođe kad zaboravimo sebe, kad prestanemo sebe da volimo. Da budemo bitni sebi. I da sve ono što nam uzima snagu u borbi sa tom bolešću nije moj izbor lečenja.

Moje biće se borilo protiv odluke da zakažem hemioterapiju, a moj razum mi je govorio da moram. Da mi je to jedina opcija kako bih preživela. Ali sebe nisam videla živom posle hemioterapije. Nisam osećala da ću doživeti njen kraj. I tada sam odlučila da ću se boriti drugim metodama. Napominjem da je to bio samo i isključivo moj izbor. Kao što je izbor mnogih da izaberu taj tretman. I to poštujem. Najbitnije od svega je da sama osoba donese odluku o načinju i metodama lečenja. Ono u šta veruje da će mu pomoći, naposletku mu i pomogne. Najbitniji od svega je mir koji sam našla posle toga. Nijednom nisam pomislila da sam pogrešila. Naprotiv.

Mislim da je veliki problem sa zračenjem, kada su čekanja duga, pa se postavlja pitanje koja je svrha ako nije na vreme? Ja sam uzimala „leatril“ to jest B17, došlo je do mene i ulje kanabisa, koje mi nije prijalo - izazivalo mi je jaku i tešku migrenu... Promenila sam način ishrane, mada sam se i do tada relativno zdravo hranila, samo sam meso izbacila. Jedem jedino rečnu ribu, osim somovine jer je, poput tune, sakupljač. Uvela sam dosta zelenog u svoje obroke, posebno za doručak, koji mi i danas čini zeleni kašasti sok od raštana, brokolija, kelja, spanaća, kivija, lanenog semena i zelene jabuke sa malo vode. Izbacila sam šećer, prerađevine, mlečne proizvode, uvela proso, heljdu... Jer hrana je lek i lek je hrana. Ono smo šta jedemo.

Ne slušajte vesti


Dan započinjem toplom limunadom sa malo đumbira i meda. Umesto ulja koristim svinjsku mast i kokosovo ulje. Ne slušam vesti ujutru, već muzikom započinjem dan. Vežbe disanja su obavezne, ali i vežbe za moju sad već 90 odsto funkcionalnu ruku. Pozitivan stav je obavezan, opraštanje i prihvatanje su mi poput mantre svaki dan. Osećam se izvanredno i puna sam neke nove, lepe energije.
 

Poslednji komentari
  • Marija Vreme: 11.04.2015 08:57h

    Samo napred, sve najbolje!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP