Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

JADRANKA NOVAKOV, KAKO SAM POBEDILA RAK (10)

Reč i misao nas mogu razboleti!

Autor: E. A. | 17.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Jadranka Novakov (45), majka, supruga i uspešna poslovna žena, na prvi pogled imala je savršen život. Sve dok nije otkrila da boluje od opake bolesti. U ličnoj ispovesti koju „Alo!“ objavljuje u nastavcima, Jadranka ženama otkriva kako da se bore i pobede...

Jadranka Novakov

Jadranka Novakov

„Život se okrene naopačke, čini mi se. Poprimi neku drugu dimenziju. Počnete drugačije meriti vreme, promenite prioritete. Odjednom počnete uviđati male stvari... više niste isti. Shvatite da niste uživali u životu, kao da ga niste ni živeli. Da ste se često i gotovo uvek plašili svega, a tako malo se toga zaista i desilo. Da ste energiju trošili na trivijalne stvari, na pogrešne ljude. Da niste dovoljno voleli sebe. Jer ako sebe ne volimo, kako ćemo onda druge voleti? I da ste retko to svojim najmilijima govorili i pokazivali. To, da su vam bitni i da ih volite. Da ste malo grlili, a time i bili grljeni. I da ste se malo radovali i smejali. I da ste zaboravili to dete u sebi...


Tad shvatite da imate samo dva izbora. Da dozvolite bolesti da vas zarobi i odnese, ili da se opredelite za život u sadašnjem trenutku. Jer sutra... i to sutra je opet neko novo danas. I da je jedino čega se trebate plašiti sam STRAH.

Rekla bih da je svaka bolest svojevrsni disbalans. Hamer kaže da je rak u stvari bolest duše, te da se javi kada nas bolest zatekne nespremne, kako kaže, „na jednoj nozi“. Ridiger Dalke u knjizi „Bolest kao put“ kaže da svako u životu dobije rak, ali da ga organizam preradi, pobedi. Kako nas reč i misao mogu usrećiti, tako nas mogu i razboleti. Tako i odluka da živimo ili da se prepustimo određuje naš put.
Organizam stvara tumor iz određenog razloga, možda kada nismo u stanju da pročistimo toksine, kada smo kiseli ili pak pod stalnim stresom, a imuni sistem ne reaguje, jer ga ne prepoznaje, tad i nastane.
Možda je kvaka u tome kako naučiti imuni sistem da ga prepozna i reaguje? Dr Barni Zigel u svojoj knjizi „Ljubav medicina i čudo“ kaže da oni koji su voljeni i koji veruju ređe dobijaju rak, jer ta ljubav i vera daju čudesnu snagu, potaknu čudesnu inteligenciju da radi za nas. Nema neizlečivih bolesti, samo neizlečivih ljudi i mislim zaista, da odluka da se suočiš sa sobom, rešiš da kreneš drugim putem, prihvatiš izazov bolesti i života, da je to uspeh”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP