Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

OVE SU OSOBINE ZAJEDNIČKE SVIM NESREĆNICIMA

Rešite se bede!

Autor: E. A. | 17.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Većina nesrećnih ljudi ima nekoliko zajedničkih karakteristika. Ako težite tome da pronađete svoj mir, ravnotežu i uživate u životu, ovo je popis stvari kojih se morate rešiti što pre!

Ako mrzite  sebe i svoj  posao, misli  vam lutaju,  nemate hobi ili  ste društveno neaktivni, vreme je za promene!

Ako mrzite sebe i svoj posao, misli vam lutaju, nemate hobi ili ste društveno neaktivni, vreme je za promene! | Foto: Shutterstock

Mrzite svoj posao
Ako mrzite svoj posao, ne možete, a da ne mrzite i svoj život, jer na poslu provodite barem 40 od 168 sati nedeljno. Što je još gore, često svoj bes zbog posla nosite i kući. Zapitajte se – zašto mrzite svoj posao? Šta vam nedostaje? Je li u pitanju samo karijera? Jel problem u šefu ili firmi? Zbog čega ste strastveni? U čemu ste dobri? Tek kada odgovorite na ta pitanja napravite plan promena, koliko god dugo trajalo.


Nemate hobi
Sreća je povezana s nivoom aktivnosti. Razmislite o trčanju, vožnji bicikla, planinarenju, plivanju. Sreća je takođe povezana s tim da radite ono što volite, zato pronađite hobi u kojem ćete uživati.

Brinete zbog novca
Studije su dokazale da nas bogatstvo neće učiniti srećnim. Sve iznad iznosa koji će vam omogućiti da plaćate račune i uštedite toliko da ne brinete za budućnost, neće uticati na „emocionalnu dobrobit“. S druge strane, finansijska neizvesnost čini nas nesrećnim. Postoji li šansa za napredak? Razmislite – trošite li previše? Šta možete da učinite da smanjite troškove? Možete li da svedete neke potrebe na nivo koji možete da priuštite? To nisu jednostavna pitanja, ali su deo putovanja.

Misli vam lutaju
Nova studija je pokazala da lutanje misli često utiče na to da se emocionalno osećate loše. Što više možete da se usresredite na ono što je sada, bićete srećniji. Meditacija može da pomogne.

Dugo putujete na posao
Koliko gubite od života zbog dugih putovanja? To je loše i za veze. Nedavna švedska studija pokazala je da su stope razvoda više kod supružnika koji su dugo putovali na posao.

Usamljeni ste
Negovanje veza važno je za zdravlje i sreću, što ne znači da samo treba da budete aktivni na društvenim mrežama. Bili sami ili ne, važno je održavati bliske odnose s prijateljima i porodicom.

Ne volite svoj grad
Često se osećamo kao da smo zapeli u svom životu. Živimo u gradu koji više ne volimo i nismo sigurni kako se osećamo zbog toga. Da li je problem u gradu ili vama? Potražite šta se sve dešava u gradu, možete li negde da volontirate? Ili se preselite. Ko kaže da ceo život morate da živite na istom mestu?

Nemate ljubimce
Ljubimci nam daju podršku i bezuslovnu ljubav od koje postajemo zavisni, a koja s druge strane ne remeti naše odnose s drugim ljudima.

Ne volite sebe
Sami sebe usrećujemo načinom na koji vidimo život i učenjem da uživamo u trenutku. Ako se ne sviđate sami sebi, nikada nećete moći da budete srećni. Naučite da volite sebe!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP