Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

PREDNOSTI SOLO ŽIVOTA

Sami da, očajni ne!

Autor: Ekipa Alo! | 04.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Solo život baš kao i bračni ima svoje prednosti, pa tako samci imaju bolji društveni život, manje finansijskih briga i bolji san nego ljudi u braku ili dugim vezama! Evo u čemu su prednosti života bez partnera…

Umesto da brinete što niste  u braku, prepoznajte sve  prednosti života bez partnera

Umesto da brinete što niste u braku, prepoznajte sve prednosti života bez partnera | Foto: Shutterstock

Bolja forma
Bračni parovi u proseku se udebljaju tri do pet kilograma više nego samci, a stručnjaci za to okrivljuju preveliku opuštenost. Obično parovi izgube osećaj da moraju da se trude oko druge polovine, dok samci više paze na svoju ishranu jer žele da budu u top formi. Osim toga, samci su otvoreniji i za nova iskustva, hobije i kurseve.


Bogatiji društveni život
Samci imaju bogatiji društveni život nego parovi, pokazala je američka studija sprovedena na 2.700 ljudi. Češće posećuju svoju porodicu i druže se s prijateljima, dok parovi često nemaju vremena za to ili su sami sebi dovoljni. Takođe su i manje depresivni od oženjenih, kojima nedostaje podrške u braku.

Više seksa
Bračni parovi imaju siromašniji seksualni život od samaca. Partneri koji žive zajedno u proseku imaju seks 2,4 puta nedeljno, a samci to rade 5,3 puta, potvrdila je studija. Samci su otvoreniji za promene i vole bezazleni flert, kao seks bez obaveza.

Manje pića
Udate žene piju više alkohola nego solo ili razvedene dame, pokazalo je istraživanje. U mesec dana udate žene popiju devet pića, a solo žene tri puta manje. Istraživači za sve krive muškarce, jer žene u braku često prate partnera, koji obično ima veću toleranciju na alkohol.

Lakše do posla
Samci imaju veće šanse za bolji posao zato što su za razliku od onih u braku spremniji da ostaju duže na poslu i više se trude. Poslodavci ih vole i zato što nemaju decu, pa se u potpunosti mogu posvetiti karijeri.

Više para
Iako parovi najčešće donose dve plate u kuću, samci imaju manje finansijskih problema. Oni samostalno odlučuju o tome koliko će trošiti, dok je to za parove jedan od najčešćih uzroka svađa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP