Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

U SKLADU SA OBLIKOM LICA

Savršene minđuše

Autor: Ekipa Alo! | 01.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Baš kao što savršene cipele ili torbica odražavaju stil, to isto čine i mali modni detalji koje nosimo oko vrata, ruku ili na ušima, tvrde stilisti. Premda nakit uglavnom biramo prema izgledu i ceni, postoje određena pravila koja će vam pomoći da nakit, ali i vi, zasijate u punom sjaju.

Minđuše  ne treba  da prelaze  liniju  brade

Minđuše ne treba da prelaze liniju brade | Foto: Shutterstock

Ne ispod brade
Kako izabrati savršene srebrne naušnice? Dužina minđuša zavisi od toga dokle seže linija brade i ne bi trebalo da budu duže, jer u suprotnom akcenat pada na vrat, a ne na lice. Koji oblik odabrati zavisi od oblika lica, a postoje četiri osnovna tipa: ovalno, četvrtasto, okruglo i trouglasto. Pravila su sledeća.


Ovalnom obliku lica pristaju apsolutno sve vrste naušnica i osobe s takvim licem ne moraju da brinu da će pogrešiti pri kupovini, te mogu da daju svojoj mašti na volju. S druge strane, osobe čije je lice četvrtasto i koje karakterišu jaka čeona kost i izražene vilica i brada, trebalo bi da biraju duguljaste naušnice koje će utisak o gornjem delu lica učiniti elegantnijim.

Osobe s trouglastim licem, koje karakteriše jaka čeona kost sa uskom, najčešće dominantnom bradom, trebalo bi da biraju suptilne naušnice koje ublažavaju stroge crte lica, zbog čega su na takvim minđušama poželjni nežni motivi poput cveća, leptirića ili perlica. Žene s okruglim licem, nažalost, često izgledaju deblje nego što jesu, a to će lako sprečiti pravim izborom minđuša koje izdužuju ili stilizovanim alkicama koje samo naglašavaju oblik njihovih ušiju.

Plavuše i brinete
Što se izbora boje naušnica tiče, to najviše zavisi od tena, kose i očiju. Plavušama svetle puti i svetlih očiju najbolje pristaje srebrni nakit koji može biti ukrašen kamenčićima određenih boja. U zimskoj sezoni savetuje se nošenje ljubičastih i tamnozelenih varijanti. Brinete tamnijeg tena i tamnijih očiju treba da biraju nakit koji je pozlaćen kako bi do izražaja došla njihova put. Takav nakit može da bude ukrašen detaljima u nijansama bakra i u svim nijansama zelene ili žute.
 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP