Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ČEMU NAS UČE CRTAĆI

Sažaljevanje ne pomaže

Autor: Ekipa Alo! | 03.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Antologijski likovi iz dečjih priča kao što su Pinokio, Aladin i Dambo skrivaju važne lekcije iz kojih najmlađi, ali i odrasli, mogu da se nauče pravim moralnim vrednostima i kako da se ponašaju u pojedinim situacijama. Evo njihovih pouka…

Knjiga o džungli

Knjiga o džungli

Slonče Dambo - iskoristite mane
Dambo ima prevelike uši, zbog čega ga drugi stalno ismevaju. Ali, oni ne znaju da zbog tih ušiju može da leti, a bez njih bi bio tek običan slon. Od simpatičnog slončeta možete da naučite kako da se nosite s ljudima drugačijima od vas i kako da svoje nedostatke preokrenete u svoju korist.


Pinokio - verujte instinktu
Mali drveni lutak Pinokio u priči nailazi na brojna iskušenja i u jednom trenutku, na nagovor mačka i lisca, odlučuje da napusti školu. Njegova lenjost pretvara ga u magarca, ali čim prestane da sluša druge, njegov život se iz temelja menja. Moralna poruka ove priče jeste da uvek treba verovati svom instinktu i postupati po savesti.

Petar Pan - zabavljajte se
Priča o večitom dečaku koji ne želi da odraste uči nas da u svakom odraslom čuči dete. Važno je opustiti se, biti razigran i život ne shvatati previše ozbiljno. Više zabave, više zdravlja.

Knjiga o džungli - ne predajte se
Dečaka Moglija roditelji su napustili, a odgajili su ga vukovi. U džungli je potporu našao u crnom panteru, a najboljeg prijatelja u medvedu; oni su ga štitili od zlog tigra. Priča o izgubljenom dečaku pokazuje koliko su prijatelji važni u životu, naročito u teškim trenucima. Oni pravi ostaće uz vas bez obzira na sve. Osim toga, Moglijev slučaj dokazuje da se u životu nikada ne treba predati i pomiriti sa sudbinom. Treba pronaći unutrašnju snagu i ne sažaljevati sebe.

Aladin

Aladin

Aladin i čarobna lampa - budite svoji
Aladin se zaljubljuje u prelepu princezu Jasminu, ali se boji da ga ona neće voleti zato što je obični smrtnik. Duh mu ispunjava želja i pretvara ga u bogataša samo da bi saznao da Jasmina voli njega, a ne njegovo poreklo. Priča pokazuje da treba biti veran sebi, a ako nas neko voli, voleće nas sa svim manama i vrlinama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP