Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

TRIKOVI IZ FRIZERSKOG SALONA

Šiške poput botoksa

Autor: E. A. | 18.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Za brzopotezno pomlađivanje vrlo važnu ulogu ima dobar izbor frizura, a bez obzira na to da li imate dugu ili kratku kosu, frizerski trikovi će vam sigurno „skinuti“ koju godinu.

Šiške skrivaju  bore na čelu, očima  daju živost i privlače  pogled na jagodice

Šiške skrivaju bore na čelu, očima daju živost i privlače pogled na jagodice | Foto: Shutterstock

Kod većine žena nakon četrdesete kosa se istanjuje. Ukoliko je kosa duža i nije slojevito ošišana, vizuelno vuče lice prema dolje. Efekt fejsliftinga ćete postići ako kosu srednje dužine ošišate slojevito s nekoliko strateški raspoređenih, nestašnih pramenova koji će uokviriti lice, savetuje Dženifer Lorens, frizer popularnog njujorškog salona. Pramenovi će sofisticirano omekšati crte lica i izgledaćete ženstvenije i seksi.


Srednje duga kosa je savršen izbor, jer odlično pristaje svakom obliku lica i teksturi kose. Od frizera zatražite da vam napravi bob frizuru u više slojeva, tako da pramenovi dodiruju jagodične kosti i vilicu, a najduži neka sežu do ključnih kostiju.

Ako želite ležerniju frizuru, kosu nakon pranja, dok je još vlažna, svežite u labav čvor. Kad se kosa osuši, raspletite čvor i kosa će padati u mekim, nežnim talasima koji deluju prirodno i uz to odvlače pogled s bora oko očiju, savetuje Lorens.
Bez oštrih linija
Za kratku kosu idealan izbor su bob frizure u više slojeva. Slojevi su dovoljno dugi da možete da ih stavite iza ušiju što će vizuelno otvoriti lice. Duži pramenovi na vrhu glave daće kosi mekoću i živost, što doprinosi mladolikosti. Ipak, ljubiteljke kratkih frizura treba da budu oprezne, jer prekratka kosa ističe bore. Izbegavajte i oštre, ravno odsečene linije jer su neravno sečeni vrhovi ležerniji i mladalačkiji.
Kose šiške
Šiške brišu godine s lica i pomlađuju poput botoksa - skrivaju bore na čelu, očima daju živost i privlače pogled na jagodice. Šiškama možete “začiniti” svaki tip frizure, pa i one najklasičnije. Izbegavajte teške, ravno sečene šiške poput Kleopatrinih, jer daju oštrinu licu. Krajevi neka budu duži i ošišani pod uglom, a šiške možete da očešljate na stranu što će licu dati mekoću.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP