Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

BEOGRADSKO MORE I BAZENI SPREMNI ZA POČETAK SEZONE

Slušajte spasioce!

Autor: Jovana Nikolić | 10.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Na veliko oduševljenje ljubitelja sunca, plivanja i ronjenja, sezona kupanja na Adi Ciganliji danas je i zvanično otvorena, a ubrzo će i bazeni početi sa radom. Leto je poranilo, a naše beogradsko more je spremno da svojim posetiocima pruži sve čari kvalitetnog odmora. Ada je dobila i plavu zastavicu koja garantuje bezbednost plaže.

Ne kupajte se na Adi Ciganliji van obeležene zone, ne preplivavajte  je i zaboravite noćno banjanje

Ne kupajte se na Adi Ciganliji van obeležene zone, ne preplivavajte je i zaboravite noćno banjanje | Foto: Dušan Milenković

- Sve je spremno za početak sezone. Plaža je pošljunčena i sređena, trava pokošena, sve česme i tuševi rade, a spasioci će već od 10 sati biti na svojim kulama. Tu je i četiri ekipe Hitne pomoći koje će biti u pripravnosti. Osim spasilaca, imamo i obezbeđenje na vodi, koje na skuterima dežura i sprečava preplivavanje jezera, kao i skakanje sa pedalina. Kupače savetujemo da slušaju i poštuju spasioce i da se ne kupaju van obeležene zone. Noćno kupanje je strogo zabranjeno - kaže za „Alo!“ Maja Pavlović, PR JP Ada Ciganlija.


Za početak sezone kupanja su spremni i beogradski bazeni, pa će za koji dan đaci i mališani moći svakodnevno i jeftino da se brčkaju. Na sam dan otvaranja karte su besplatne za sve.

- Planirano je da bazeni na Košutnjaku počnu sa radom u petak u 10 sati, karte su za taj dan besplatne. Za bezbednost kupača zadužene su spasilačke ekipe i službe obezbeđenja, a u saradnji sa MUP-om Čukarica biće i jedan policajac - objašnjava Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta. U subotu u 10 otvaraju se bazeni „Olimpa“ na Zvezdari, a svečano otvaranje sa kulturno-umetničkim programom počinje u 12 sati.

- Kod nas, osim redovnih karata, postoje mesečne pojedinačne i porodične karte, kao i dvomesečne i povlašćene pretplatne karte za penzionere, studente, socijalno ugrožene osobe i đake. Deca do sedam godina ne plaćaju ulaz. Oko sedam spasilaca biće raspoređeno po bazenima, a tu su i redari koji su zaduženi za higijenu, red i mir i njima posetioci mogu da se obrate za bilo šta što im treba. Imamo i ambulantu sa dežurnim lekarom koji je tu ukoliko nekome pozli ili se povredi - kaže PR ovih bazena Marija Rojković.
Takođe, od 13. juna možete da posetite bazene „11.april“ na Novom Beogradu, a od 15. juna na Tašmajdanu.

Cene karata na bazenima

Celodnevno kupanje 250
Poludnevno 180
Sezonska pojedinačna 6.000 - 7.700
Sezonska porodična
(za roditelje i dvoje dece do 12 godina) 10.800
Povlašćena pretplatna karta do 15 ulazaka 2.400
Sredom sa đačkim knjižicama ulaz besplatan
*ponude variraju u zavisnosti od bazena

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 10.06.2015 10:09h

    Na Kosutnjaku spasioci su i BILDERI koji veze nemaju sa tim poslom...pa se tako pre dve godine zena zamalo nije udavila, a spasioc je samo stajao i gledao . Sva sreca pa je momak iz obezbedjenja reagovao !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP