Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SAVETI ISIDORE BJELICE

Spas duše i tela

Autor: Nataša Lazović | 24.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Naša poznata spisateljica Isidora Bjelica imala je tu nesreću da se suoči sa kancerom jajnika, ali i sreću da ga prevaziđe. U želji da svoje iskustvo oporavka prenese i zdravima i bolesnima, objavila je knjigu „Spas“, a uskoro kreće i kolumna „Spas duše i tela“ na portalu „Dobarživot.com“.

Isidora Bjelica

Isidora Bjelica | Foto: Mitar Mitrović

Sa vlasnicom portala Natalijom Dević potpisala je ugovor u predivnom ambijentu vinarije u Lozoviku, pa će na portalu davati recepte i praktične savete za detoks tela, ali i emotivni detoks, koji je svima preko potreban u vremenu stresa i emotivne nestabilnosti. Specijalno za „Alo!“ Isidora otkriva neke od tih saveta.


Holivudske zvezde

Trenutno najveći hit u Holivudu, a takođe i jedna od obaveznih mera detoksikacije je klistiranje organskom kafom. Klistiranje preventivno treba izvoditi jednom mesečno, a u slučaju bolesti znatno češće, savetuje naša sagovornica.

- Kao što ne postoji jedan oblik lečenja koji bi obuhvatio sve slučajeve, tako ne postoji ni samo jedan, sistematski uzrok koji vodi u kancer. Ako se odbaci direktno zračenje kao prvi razlog, moderna saznanja govore da uzrok najčešće leži u izloženosti visokoj kiselosti (ph) organizma zahvaljujući ishrani (crveno meso, suhomesnati proizvodi i šećer) u kombinaciji sa velikim emotivnim bolom. Iz tog razloga se i borba mora voditi na više nivoa.

Započnite dan sa toplom  vodom i limunom, a završite ga  sa mirisnom kupkom koja čisti limfu

Započnite dan sa toplom vodom i limunom, a završite ga sa mirisnom kupkom koja čisti limfu | Foto: Shutterstock


Telo
Isidora je skupljla znanje u vodećim alternativnim klinikama i Americi i Francuskoj, čija je osnova čišćenje organizma od otrova, a onima koji nemaju novca da plate slične tretmane, Isidora prenosi svoja isksustva.
- Najvažnije je započeti i završiti dan sa vodom i limunom (jedan limun iscediti u 1/2 l tople vode), što preporučuje i Novak Đoković. Mada ljudi misle da limun daje kiselu sredinu, upravo je obrnuto. Ako nemate organski gajeni limun, prethodno ga očistite sodom bikarbionom ili zeolitom. Kupka za laku noć koja čisti limfni sistem je takođe fenomenalna i predstavlja najlepši deo. U kadu vruće vode(43-42 stepena) treba sipati po pola kilograma gline (domaće), morske soli (može i mirišljave) i sode bikarbone. Nakon pola sata se istuširajte hladnom vodom. Ova kupka alkalizuje telo preko kože, a nakon nje ćete spavati kao beba, kaže Bjelica.

Duh
Što se tiče emotivnog iseceljenja Isidora je utehu našla u Pravoslavnoj crkvi, a posebno inspirativan bio je put na grčko ostrvo Egina, gde se nalaze mošti Svetog Nektarija.
- Ovo mesto je poput grčkog Ostroga i svedok je mnoštva misterioznih ozdravljenja. Uostalom, i sam post je vrsta detoksa. Svi koji se pridržavaju posta prema kanonima pravoslavne crkve nikad neće imati visoki ph.
Knjigu „Spas“ štampala je izdavačka kuća „Laguna“, a prva tri čitaoca koja se od 12.00-12.10 jave na 011-20-20-120 dobiće po jedan primerak na poklon.

Savet mamama

Isidora posebno naglašava štetnost prženja i forsira namirnice kuvane na pari, dovoljno je par minuta, nakon čega ih treba staviti pod mlaz ledene vode. Na taj način se zadražava najveći procenat vitamina. Ako baš nešto morate da ispržite, recimo, deci jaje, najbolje je koristiti organski puter (ima ga u svim prodavnicama zdrave hrane), a šporet ne sme da se uključi na više od dvojke.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP