Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

LAKO JE!

Sprečite opadanje kose

Autor: zena.blic.rs | 26.11.2013 - 09:50:00h | Komentara: 0

Pojačano opadanje kose najčešće je posledica genetike, ali i korišćenja jakih šampona i čestog pranja, kao i svakodnevne izloženosti stresu. Zato treba da uradite sve kako biste poboljšali ili uspešno sačuvali kvalitet svojih vlasi.

kosa

Vodite računa o svojoj kosi | Foto: foter.com

Metabolizam kose je brz, zahtevan i podložan uticaju okoline, pa je samim tim i normalno da dlaka vremenom menja svoju boju, kvalitet i izgled.

BLAGI ŠAMPONI
Dužina životnog ciklusa dlake varira od dve do pet godina, a fiziološko opadanje kose je posledica starenja i obnavljanja. Zato obratite pažnju na kozmetiku koju koristite. Ako ste već navikli da često perete kosu, koristite blage šampone. Posavetujete se i sa dermatologom ako želite da kupite neki proizvod protiv opadanja kose. Poželjno je i da jednom nedeljno na kosu nanesete maslinovo ulje.
ISHRANA
Pravilna ishrana i te kako može da ublaži opadanje kose i da poboljša kvalitet dlake. Zato je neophodno da vam jelovnik bude obogaćen namirnicama kao što su spanać, suvo voće, džigerica, žumance, morski plodovi, meso, riba, integralni hleb, kakao, paprika, pečurke, masline. Šargarepa, kajsije, paradajz, riblje ulje, kvasac, kupus i voće mogu da učine više za vašu kosu nego svi preparati.
ISPIRANJE
Posle pranja, kosu isperite čajem od kamilice. Litrom ključale vode prelijte četiri kašike sušene kamilice, procedite posle deset minuta i, kada se čaj ohladi do temperature koja je prijatna za korišćenje, isperite kosu. U istu svrhu i na isti način se priprema i čaj od koprive, s tim što se, u tom slučaju, naizmenično koristi čaj od korena i čaj od listova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP