Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

AMERIČKI PSIHOLOZI OTKRIVAJU

Šta radite nedeljom?

Autor: Ekipa ALO! | 05.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Američki psiholozi analizirali su ljude u odnosu na to kako provode nedelju. U skladu sa odgovorima davali su i savete o tome šta bi trebalo da promene u svom životu....

Američki  psiholozi  otkrivaju šta  način na koji  provodite  nedelju govori  o vama

Američki psiholozi otkrivaju šta način na koji provodite nedelju govori o vama | Foto: Shutterstock

1. “Nedeljom se izležavam do podneva, a onda ostatak dana provedem u pidžami”, govori sledeće:
- Trebalo bi da pazite na šta i na koji način trošite energiju u toku radne nedelje. Bilo bi dobro da steknete naviku da se odmarate svakog dana makar 15 – 30 minuta. Zapitajte se koliko ima pravog zadovoljstva u vašem životu?


2. “Odmah po ustajanju sređujem stan! Iako ustajem rano, ne stajem dok sve ne sredim“, govori:
- Da li ste u ovakvoj žurbi i kada su u pitanju ostale stvari? Vi ste verovatno jedna od onih osoba koje sebi ne praštaju greške. Jeste li sigurni da sebi dajete pravo na zadovoljstvo? Radne navike su jedno, a blago manična potreba za što hitrijim izvršenjem obaveza nešto sasvim drugo. Za početak, oprostite sebi sve što niste do sad. Niste odgovorni!

3. “Nedelja? Najčešće je prespavam. Jedva čekam da prođe. Ustanem iz kreveta popodne, jedem, sredim se za novu radnu nedelju i opet sam u krevetu”, govori sledeće:
- Osim ako nije u pitanju neverovatan umor od rada tokom radne nedelje, ovo “nedeljno ponašanje” najčešće ukazuje na beg. To može biti beg od potisnutog nezadovoljstva nekim segmentom života. Razlozi mogu biti različiti i mnogobrojni. Ipak, najviše govore o tome na koji način se osoba nosi sa tim nezadovoljstvom. U ovom slučaju ukazuje da je osoba odabrala da beži od problematične zone. Ove osobe često misle “valjda će se nešto rešti samo od sebe”.
4. “Nedeljom ustajem malo kasnije nego obično. Posle doručka uvek imam neki opušten plan. To može biti šetnja, izlazak, ili ručak sa najbližima”, govori sledeće:
- Moglo bi se reći da ste odabrali pravu meru kada je u pitanju odnos radna nedelja – kraj vikenda. Za razliku od osoba koje jedva čekaju da nedelja prođe, vi znate da iskoristite blagodeti neradnog dana. Verovatno imate stabilne odnose sa važnim osobama u životu i upravo te osobe su vaša najveća podrška i oslonac. Bravo!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP