Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

NIJE TEŠKO BITI FIT

Stomačić iz snova

Autor: Nataša Lazović | 18.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Svi volimo da imamo ravan, seksi stomak, naročito kad dođe vreme za plažu! A to i nije neka naročita mudrost ako počnete na vreme. Dovoljno je izbegavati namirnice koje nadimaju, unositi dovoljno tečnosti i tu i tamo uraditi poneku vežbu.

Izbegavajte  namirnice  koje nadimaju, unosite dovoljno tečnosti i vežbajte

Izbegavajte namirnice koje nadimaju, unosite dovoljno tečnosti i vežbajte | Foto: Shutterstock

Vežbice
Ako svakodnevno radite vežbe za trbušnjake, a pritom ne vidite nikakve rezultate ili vam je stomak okruglast i punačak, najviše će vam pomoći jednostavna i praktična vežba „duboki stomak“. Tajna je u uvlačenju gornjeg i donjeg dela stomaka u svakoj prilici i kad god se setite. Stomak naizmenično opuštajte i uvlačite dok hodate ulicom, čekate autobus, sedite na predavanju ili u kancelariji...


Hidratacija
Ne zaboravite da pijete dovoljno vode tokom celog dana, jer voda ima izuzetno važnu ulogu u varenju hrane. Voda omogućava rastvaranje pojedene hrane i tako pomaže želucu i crevima i olakšava probavu.

Ishrana
U jelovnik uvrstite hranu koja doprinosi topljenju masnih naslaga na struku i vrlo brzo ćete primetiti razliku. Konzumirajte nemasno meso i sve vrste riba, soju i orašaste plodove, integralni hleb i testeninu, zeleno povrće, sirovo ili kuvano, korenasto povrće: šargarepu, rotkvice, praziluk, celer, luk, suvo i sezonsko voće, maslinovo ulje, začinsko bilje: peršun, bosiljak, nanu, ruzmarin, kao i crnu čokoladu, pod uslovom da sadrži najmanje 75 odsto kakaoa. Izbegavajte veoma slanu i slatku hranu koja zadržava vodu u organizmu, rafinisane namirnice - beli hleb, dvopek, mlečne proizvode - čak i nemasne, jer njihova fermentacija izaziva nadutost, jela bogata zasićenim mastima, gazirana pića i industrijske voćne sokove, životinjske masti.

U šest koraka

Marla Heler, autor DASH dijete, osmislila je šest koraka za skidanje sala sa stomaka:
- Jedite tri obroka dnevno, plus tri užine
- Pola sata dnevno umereno vežbajte jogu ili šetajte
- Odlazite ranije na spavanje
- Unosite dosta tečnosti, izbegavajte kofein, pijte osam čaša vode dnevno (iste efekte kao voda imaju i sok od povrća i biljni čajevi)
- Unosite umerenu količinu slanih namirnica
- Opustite se i budite optimisti. Razmišljajte o tome kako će pozitivni efekti biti brzo vidljivi

Anticelulit

Samomasaža se pokazala kao sjajan dodatak abdominalnim vežbama - podstiče mikrocirkulaciju, smanjuje zadržavanje vode na trbušnoj regiji, kao i efekat pomorandžine kore. Hidratantnu kremu, ulje za masažu ili losion za učvršćivanje kože nanesite na ceo stomak. Uhvatite kožu između palca i prstiju, pa je mesite od donjeg prema gornjem delu stomaka u smeru kazaljki na satu. Kožu slobodno štipnite, ali ne preterano snažno. Postupak ponavljajte svakodnevno nekoliko minuta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP