Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SEKSUALNA ORDINACIJA

Sve je više impotentnih!

Autor: Ekipa Alo! | 18.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Čak trećina Srba pati od impotencije, upozoravaju stručnjaci, a najalarmantniji je podatak da ovaj problem muči sve više mladih ljudi.

Uzroci  impotencije  su najčešće  psihičke  prirode,  ali mogu  da budu i  fizički

Uzroci impotencije su najčešće psihičke prirode, ali mogu da budu i fizički | Foto: Shutterstock

Muškarac u Srbiji tokom života prosečno provede 600 sati upražnjavajući seks i želi da u tome bude uspešan, ali je sve više onih koji imaju problem s impotencijom. Ipak, tačna evidencija koji je broj u pitanju ne postoji, pošto se ljudi za pomoć, ako je uopšte potraže, mahom javljaju privatnim klinikama.


Kako objašnjavaju stručnjaci, uzroci impotencije su najčešće psihičke prirode, ali mogu da budu i fizički, usled urođenih ili stečenih anomalija i povreda, kao i hormonalni poremećaji. Uzimanje lekova koji rešavaju erektilnu disfunkciju, kontrolisanje medicinskih problema, učenje kako bolje da se opustite i komunicirate u spavaćoj sobi, mogu vam pomoći da prevaziđete impotenciju. Koristite neke od ovih pristupa da biste pobedili impotenciju:

- Brinite o zdravlju. Zdravstvena stanja, kao što su nekontrolisani dijabetes ili visok krvni pritisak, često su uzroci impotencije. Korišćenje lekova u cilju kontrole određenog zdravstvenog stanja i posvećivanje zdravom načinu života mogu poboljšati vaše seksualno zdravlje i impotenciju.

- Razgovarajte sa partnerom. Ako ste nervozni ili anksiozni u pogledu seksa ili ako vi ili vaš partner imate nerealna očekivanja u spavaćoj sobi, komunikacija će vam pomoći da prevaziđete impotenciju koja je rezultat odnosa sa partnerom.

- Potražite pomoć. U nekim slučajevima dobro je da pričate sa nekim drugim osim sa partnerkom o seksualnim problemima. Psiholog, terapeut ili psihijatar vam mogu pomoći da se izborite sa depresijom, stresom, strahovima ili bilo kojim drugim situacijama koje izazivaju impotenciju.

Biljni afrodizijak

Andropauza je klimaks kod muškarca otkriven u Institutu za bromatologiju u Americi. Andropauza napada muškarce od 46 do 62 godine starosti. Simptomi su slabljenje muške sposobnosti, nervoza, hroničan umor, gubljenje snage, energije, poleta i potencije. Pad libida, slabost mišića genitalija, učestalo mokrenje, otečenost levog testisa i dubok svrab nakon završenog odnosa utiču na svakodnevnu slabost muške erekcije.
Ako spadate u grupu muškaraca koji već imaju problem sa delimičnom ili potpunom impotencijom, sada je vreme da upotrebom biljnih suplemenata sebi na najefikasniji način pomognete! Posle studioznih naučnih istraživanja o hormonskom statusu muškaraca, klinički je dokazano da „vulkan silver strong line“ biljne kapsule za potenciju umanjuju tegobe benigne hiperplazije prostate, jer smanjuju učestalo mokrenje čime saniraju urinarnu infekciju, jačaju mikrocirkulaciju mišića genitalija i postiču bolju erekciju i svakodnevnu ejakulaciju. Ove kapsule sadrže četiri lekovite biljke: list ginko bilobe, herba origana, list matičnjaka i šišarica hmelj. Proizvod važi za najefikasniji na domaćem tržištu, a možete upotrebljavati od jedne do tri kapsule dnevno, kako bi uvek pomogli vašoj potenciji. Preporučuje se osobama izloženim teškim fizičkim naporima, slabo pokretnim licima i dijabetičarima, jer nema kontraindikacije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP